T. V. Raskevičius apie Partnerystės įstatymo teikimą: nepasinaudoti iškovota teise būtų nusikaltimas

Po aštrių diskusijų Partnerystės įstatymo projektą įtraukus į Seimo pavasario sesiją, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius tikisi, kad įstatymą pavyks pateikti jau gegužės mėnesį.

„Šiuo metu vis dar vyksta aktyvios diskusijos, konsultacijos su koalicijos partneriais ir dar kol kas nesame sutarę dėl konkretaus laiko, bet tikimės artimiausiu metu. Labai tikiuosi, kad gegužės mėnesį“, – Eltai sakė Laisvės partijai priklausantis parlamentaras.

T. V. Raskevičiaus teigimu, šiuo metu dar nėra aišku dėl parlamentarų palaikymo, mat pritarimą parodys tik balsavimas.

„Tikrai ties tuo klausimu aktyviai dirbame, bet aiškų palaikymą parodys tik balsavimas Seime. Dabar stengiamės kiek įmanoma būti labiau užtikrinti dėl projekto sėkmės pateikimo stadijoje“, – pažymėjo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas.

Vis dėlto T. V. Raskevičius patikina, jei įstatymo nepavyktų pateikti dar gegužės mėnesį, Seimo pavasario sesijos darbų programoje Partnerystės įstatymas tikrai bus pateiktas.

Iki pavasario sesijos pabaigos tai tikrai bus, nes iškovojus moralinę Širinskienės teisę teikti Partnerystės įstatymą ir ja nepasinaudoti būtų tiesiog nusikaltimas.

„Iki pavasario sesijos pabaigos tai tikrai bus, nes iškovojus moralinę Širinskienės teisę teikti Partnerystės įstatymą ir ja nepasinaudoti būtų tiesiog nusikaltimas“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad tvirtinant Seimo pavasario sesijos darbų programą, į kurią įtrauktas Partnerystės įstatymas, užvirė aštrios diskusijos.

Seimo narė Agnė Širinskienė iš pavasario sesijos darbotvarkės pasiūlė išbraukti visuomenėje nevienareikšmiškai vertinamą Partnerystės įstatymą, argumentuodama, kad Rusijos pradėto karo Ukrainoje kontekste nereikia skaldyti visuomenės.

Visgi A. Širinskienei iš pavasario sesijos darbų programos nepavyko išbraukti Laisvės frakcijos siūlomo Partnerystės įstatymo projekto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu bus tas partnerystes istatymas tai nusikaltimas musu salyje.Tokio istatymo net negali buti.Mes visi kovosime kol nugalesime ta lbgt vyriausybe.Tai musu Tautos genocidas ir didziausias nusikaltimas ir kaip jie gali eiti pries musu visu valia.Ta vyriausybe daro nusikaltima pries musu Tauta.Ir jie turi palikti si seima

Lauris

Lauris portretas
Koks partnerystės įstatymas ten psihinis iškrypimas subinkrapcio raskeviciau debilo

tu pats esi

tu pats esi portretas
„nusikaltimas“
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių