T. V. Raskevičius: Laisvės partija negrasino pasitraukti iš valdančiosios daugumos

Laisvės partijai priklausantis parlamento Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius pažymi, kad jei Partnerystės įstatymo projektas neatsidurs Seimo pavasario sesijos darbų programoje, tai bus koalicinės sutarties sulaužymas.

„Aš (įstatymo išbraukimą iš Seimo darbotvarkės – ELTA) traktuočiau kaip koalicijos sutarties įsipareigojimo laužymą“, – žurnalistams Seime sakė T. V. Raskevičius.

Tačiau, akcentavo jis, priešingai nei tvirtina opozicijos atstovai, Laisvės partija dėl to valdantiesiems kolegoms ultimatumų nekėlė ir negrasino pasitraukti iš Seimo daugumos.

„Tikrai rankų laužymo jokio nebuvo. Pats vakar dalyvavau koalicijos seniūnių susitikime ir tikrai nebuvo formuluojami jokie ultimatumai. Tiesiog buvo priminta, kad koalicijos sutartyje yra įsipareigojimai visiems koalicijos partneriams dėti kryptingas pastangas, kad šie įstatymų projektai būtų priimti“, – sakė politikas, patikindamas, kad jo atstovaujama Laisvės partija tikrai nekėlė sąlygų dėl diskusijas keliančio Partnerystės įstatymo ir negrasino pasitraukti iš valdančiosios daugumos.

Tikrai rankų laužymo jokio nebuvo. Pats vakar dalyvavau koalicijos seniūnių susitikime ir tikrai nebuvo formuluojami jokie ultimatumai.

„Dar kartą kartoju – apie tai kalbos nebuvo“, – sakė  T. V. Raskevičius.

Pastarosiomis savaitėmis Seimo posėdžių salėje parlamentarai diskutuoja dėl nevienareikšmiškai vertinamo Partnerystės įstatymo likimo pavasario sesijos suplanuotų darbų programoje. Praėjusią savaitę tvirtinant Seimo pavasario sesijos darbų programą, į kurią įtrauktas Partnerystės įstatymas, užvirė aštrios diskusijos. Mat Seimo narė Agnė Širinskienė yra inicijavusi šio įstatymo išbraukimą iš programos, argumentuodama, kad Rusijos pradėto karo Ukrainoje kontekste nereikia skaldyti visuomenės. Neradę sutarimo, parlamentarai nusprendė prie šio klausimo grįžti po savaitgalio.

Antradienį rytiniame Seimo posėdyje sutarimo šiuo klausimu taip pat nepavyko surasti. Nors balsuoti dėl Partnerystės įstatymo buvo numatyta rytiniame Seimo posėdyje, tačiau Regionų frakcijos prašymu Seimas apsisprendė padaryti pertrauką iki vakarinio posėdžio.

Dar prieš prasidedant posėdžiui, opozicijai priklausanti A. Širinskienė teigė, kad Laisvės partija valdantiesiems kolegoms kėlė ultimatumus dėl partnerystės įstatymo.

„Visi puikiai žinome, kad yra keliami ultimatumai, jog jeigu bus išbrauktas (Partnerystės įstatymas – ELTA) iš darbų programos, tiesiog Laisvės partija pasitrauks iš koalicijos“, – žurnalistams Seime teigė A. Širinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

newmore

newmore portretas
Ar septynspalvės kaukės yra medicininės?

Gražina

Gražina portretas
Mane nustebino tai,kad nuo Šeimos Marso apsitveria tvoroms,draudžia mitingus,pravardžiuoja,o čia kaip gerbiami svečiai sėdi seime su savo vėliavom.Mano akimis seimas yra valstybinė institucija ir čia gali būti tik vieną vėliava.Seimas jau praranda savo vertybes pasitikėjimą.Gaila Lietuvėlės be tradicijų ,be tvirtos šeimos,be lyties,kažkoks marmalas,kurią valdo saujale,o ne tauta.

Kokie suskiai tie agrastai

Kokie suskiai tie agrastai portretas
Tik savo užpakaliais rūpinasi, į kitas problemas nusispjauti jiems
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių