Tarp išbrauktųjų iš kandidatų sąrašų – ir B. Burgis

  • Teksto dydis:

Buvęs Kauno technologijos universiteto ( KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis neteko galimybės dalyvauti savivaldos rinkimuose.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jį drauge su dar daugiau kaip šimtu asmenų išbraukė iš rinkimų sąrašų.

B.Burgis gyvenamąją vietą yra deklaravęs Kaune, o siekė tapti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, BNS sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Pagal įstatymą, kandidatuoti galima tik į tos savivaldybės tarybą, kurioje asmuo yra deklaravęs gyvenamąją vietą.

Kadangi pareiškinių dokumentų priėmimas baigtas, ištaisyti klaidų pretendentai jau nebegali.

B.Burgis buvo įrašytas septintuoju numeriu į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų sąrašą į sostinės tarybą.

B.Burgis iki praėjusių metų gruodžio vadovavo KTU gimnazijai, bet po konflikto su moksleive iš pareigų pasitraukė. Kauno miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje B.Burgis kaltinamas sistemingu nepilnametės bauginimu, naudojant psichinę prievartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
"Pagal įstatymą, kandidatuoti galima tik į tos savivaldybės tarybą, kurioje asmuo yra deklaravęs gyvenamąją vietą." Mano nuomone ir toji partija ir pats kandidatas turetu suprasti.... kad reikia pasiskaityti istatyma ir jo laikytis. Tai kas cia per partija pajuokai isstaciusi savo kandidata? Tai viena klausimo puse. O antroji klausimo puse yra ta, kad kai esi tokiame "teisiniame" procese.... nereiketu skubeti nei i partija nei i valdzia, nes cia akivaizdziai matosi siekis tokiu budu apsiginti. O tas klausimas, del ko gerb. Burgis yra viesumoje... deja yra ne taip lengvai ivertinamas! Stipresnioji puse buvo Burgis, o tas kas stipresnis turi labai labai atsargiai naudoti savo jega. Neatsargus jegos naudojimas yra amoralus. Suprantu taisykliu reiksme. Taciau kur tas zmogus kuris niekada taisykliu nepazeide.

jasno

jasno portretas
geriau koks šustrauskas ,nei Burgis...Deja,tokie mūsų rinkimai.

Rūta

Rūta  portretas
Na va, siūlėm kandidatuoti Kaune, tai nesutiko...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių