Teisingumo ministerija liko be kanclerio

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministerijos kancleris Arūnas Kazlauskas išėjo iš darbo.

„Jau tris savaites pas mus kanclerio nėra, išėjo šalių susitarimu“, – BNS patvirtino teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Ministras teigė, kad kancleris išėjo dirbti į privatų verslą.

„Matyt, atėjo laikas keistis ir nutarė, kad gali save realizuoti kitur. Jis pakankamai ilgai dirbo Teisingumo ministerijoje, dabar privačiai kažką bandys“, – sakė ministras.

Laikinai kanclerės pareigas pavesta eiti Jurgai Greičienei.

Teisingumo ministerijos kanclerį yra kritikavusi dabar Kauno tardymo izoliatoriui vadovaujanti Rasa Kazėnienė. Jos ir premjero patarėjo Skirmanto Malinausko pavasarį išsakyta vieša kritika dėl tuometinės Teisingumo ministerijos aukštų paeigūnų pasipriešinimo atliekamam Kalėjimų departamento auditui sukėlė ažiotažą. Dėl to buvo priversta iš pareigų pasitraukti teisingumo ministrė Milda Vainiutė bei viceministras Raimondas Bakšys.

„Noriu pasakyti, kad ministerijoje yra ir daugiau tokių gana aktyvių ir senų figūrų, kurios turi didelę įtaką sistemoje ir kurios turi dar ir didelę atsakomybę už tai, kas vyksta po sistema, t. y. kalėjimų sistema. Nepamirškime, kad ministerija yra asignavimų valdytoja. Už asignavimų valdymą, efektyvų valdymą ir lėšų panaudojimą atsakingas ministerijos kancleris. Tai iš tikrųjų kancleris išreiškė tokią poziciją, kad galbūt nevertėtų visko, ką matai, teikti išvadose, nes galbūt ne viskas yra taip reikšminga ar galbūt yra sena, ir nereikėtų to konstatuoti“, – kalbėdama apie rengiamą audito išvadą kovo mėnesį LRT televizijai sakė R. Kazėnienė.

Ji penktadienį susitinka su teisingumo ministru E. Jankevičiumi.

Teisingumo ministras tvirtino, kad A. Kazlausko išėjimas nėra susijęs su R. Kazėnienės išsakyta kritika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

/kazkas/

/kazkas/ portretas
etatinius tai pasiema?....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių