Teismą pasiekė Utenos mero ir A. Butkevičiaus sekretoriato vadovės byla

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje Utenos rajono meras socialdemokratas Alvydas Katinas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba ir prekyba poveikiu, o buvusi ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovė Džuljeta Žiugždienė – nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, dokumento klastojimu, piktnaudžiavimu tarnyba ir turto iššvaistymu.

Kaip antradienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), kaltinimai A. Katinui ir D. Žiugždienei sietini su vienos bendrovės, kaip įtariama, neatlygintinai atliktu privataus gyvenamojo namo remontu.

BNS žiniomis, STT tyrime figūruoja bendrovė „Utenos  melioracija“, kuriai vadovauja Utenos tarybos narys, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Liuonius Purvinis.

Surinkti ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia manyti, jog meras, naudodamasis savo padėtimi ir įtaka, įtariama, pareikalavo, kad viena bendrovė neatlygintinai suremontuotų D. Žiugždienės ir jos dukters namą, esantį Utenos rajone. Manoma, kad namo remontas kainavo ne mažiau kaip 6 tūkst. 500 eurų.

Švaistė kanceliarijos turtą

STT pareigūnų surinktais duomenimis, kaltinamoji, siekdama nuslėpti šį nusikalstamu būdu gautą turtą, galėjo parengti netikrą dokumentą, į jį įrašė, manoma, tikrovės neatitinkančią informaciją ir šį dokumentą pateikė bendrovei.

Be to, D. Žiugždienė kaltinama, kad piktnaudžiaudama tarnyba iššvaistė Vyriausybės kanceliarijos turtą. Manoma, kad Vyriausybės reprezentacijai skirtą vyrišką šveicarišką laikrodį, kurio vertė ne mažesnė kaip 147 eurai, kaltinamoji neatlygintinai perdavė vienam Utenos rajono savivaldybės darbuotojui už jos gyvenamojo namo remonto darbų priežiūrą. Minėtam asmeniui atlikti namo remonto priežiūrą galimai nurodė Utenos rajono meras, naudodamasis savo įtaka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko naujo

nieko naujo portretas
o kas cia naujo.Jei kas saziningai atliktu revizijas tai kiekvienoje savivaldybeje simtais ivairiausiu pazeidimu rastu,o jei dar pridetune seniunijas tai kiek biudzete atsirastu issvaistytu lesu.Negi tarybos tvirtinami revizoriai gali atlikti tinkamai revizijas,juk tuoj neteks daro.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių