Teismas nepagailėjo baldais nemokamai apsirūpinusios valdininkės

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį paliko galioti nuosprendį, kuriuo dėl įgaliojimų viršijimo sau perkant baldus ir sporto inventorių pripažinta buvusi Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėja Vilma Janišienė.

Už piktnaudžiavimą ji turės sumokėti 3766 eurų baudą, konfiskuoti 227 eurai valstybės naudai.

Valstybės nuosavybėn konfiskuotas irklavimo treniruoklis „Kettler Favorit“, bokso maišas „Matsuru“, bokso pirštinių „Pride“ pora ir sportiniai batai, taip pat laikrodis–širdies ritmo monitorius.

Nuteistoji prašė ją išteisinti, tačiau Apeliacinis teismas skundą atmetė. Teisėjų kolegija paskelbė, kad pirmosios instancijos teismas tinkamai įvertino byloje surinktus įrodymus, padarė pagrįstą išvadą dėl piktnaudžiavimo.

Kaip skelbia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), Panevėžio valdybos pareigūnai išsiaiškino, kad Juridinio skyriaus vedėja iš dviejų įmonių, gavusių užsakymus pagal viešųjų pirkimų sutartis, nemokamai išsireikalavo savo reikmėms sporto inventoriaus ir baldų.

Atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, STT Panevėžio valdybos pareigūnai nustatė, kad V. Janišienė viršijo jai suteiktus įgaliojimus ir surengė viešųjų pirkimų konkursus dėl baldų ir sporto inventoriaus pirkimo, iš anksto susitarusi su kai kuriomis įmonėmis.

Juridinio skyriaus vedėja pati parengė pirkimo sąlygas, apklausė pirkimuose dalyvaujančias įmones ir nustatė, kurios įmonės viešųjų pirkimų konkursus laimėjo. Įmonės, gavusios užsakymą pagaminti baldus, vedėja paprašė jos butui pagaminti spintą, batų dėžę ir virtuvės stalą, bet už baldus neatsiskaitė.

Pasak STT, panašiu būdu V. Janišienė apsirūpino ir įvairiu sporto inventoriumi. Iš sporto įranga ir priemonėmis prekiaujančios įmonės ji nemokamai gavo sporto prekių, kai ši įmonė laimėjo viešųjų pirkimų konkursą ir su Panevėžio rajono savivaldybe pasirašė sutartį dėl sporto įrangos pirkimo ir pardavimo.

V. Janišienė kitoje byloje yra nubausta 3012 eurų bauda.

Be to, Panevėžio miesto apylinkės teisme dar nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje buvusiai savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjai pateikti kaltinimai dėl dokumentų klastojimo ir kurstymo juos klastoti bei piktnaudžiauti tarnyba. Kartu su buvusia Juridinio skyriaus vedėja teisiami keli Panevėžio rajono savivaldybės administracijos tarnautojai ir Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Ivanas Dororšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vikas

Vikas portretas
O uzdaryti nesiruosia?

proletaras

proletaras portretas
proletarjat ...ura

Simonas

Simonas portretas
reikėtų Panevėžio miesto ir rajono savivaldybių juridinius skyrius sujungti, nes ir mieste, ir rajone labai sumažėjo gyventojų skaičius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių