Panevėžio meras R. M. Račkauskas lieka nušalintas nuo pareigų

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį atmetė korupcija įtariamo Panevėžio mero Ryčio Mykolo Račkausko skundą dėl jo nušalinimo nuo pareigų trims mėnesiams.

Prekyba poveikiu bei piktnaudžiavimu tarnyba įtariamas meras nuo pareigų buvo nušalintas birželį, jam uždrausta lankytis savivaldybės pastate.

Specialiųjų tyrimų tarnyba įtaria, kad Panevėžio savivaldybėje buvo duodami neteisėti nurodymai tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

R. M. Račkauskas jam mestus įtarimus atmeta ir sieja su politinių oponentų puolimu.

Panevėžio apygardos teismas nurodė, kad eidamas mero pareigas įtariamasis „gali daryti įtaką jau apklaustiems ir dar neapklaustiems savivaldybės ar su ja susijusių įstaigų ar įmonių darbuotojams“, taip pat siekti suderinti parodymus, paslėpti tyrimui reikšmės turinčius daiktus ar dokumentus, tęsti nusikaltimus.

Teismas akcentavo, kad tyrimas pradėtas tik šių metų gegužės pabaigoje, iki šiol vykdomi aktyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai, tyrimo dalyviais gali tapti ir daugiau šiuo metu nenustatytų asmenų.

„Todėl, teismo manymu, R. M. R. skirtas nušalimas nuo pareigų nėra perteklinė procesinė prievartos priemonė, ir prokurorų paskirtos vienintelės kardomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti šioje bylos tyrimo stadijoje nepakanka“, – nurodo teismas.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį turėtų priimti sprendimą ir dėl įtarimų tyrime taip pat sulaukusios R. M. Račkausko patarėjos Gintarės Maskoliūnienės – ji taip pat siekia, jog teismas panaikintų anksčiau skirtą nušalinimą nuo pareigų mėnesiui.

Kaip skelbė teisėsauga, tyrime be mero ir jo patarėjos įtarimai pareikšti ir keturiems verslo atstovams, vienas jų, BNS žiniomis – G. Maskoliūnienės tėvas Gintaras Jurgėlas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie madą Aistis.

Apie madą Aistis. portretas
Arėjo mada nesiskusti, nešioti apdraskytus, kiaurus džinsus, išsipešusius, netvarkingai pakaišiotus marškinus. Dažniausiai čia pasireiškia tingumas, nevalyvumas. Juk galima nešioti barzdą, bet ji turi būti prižiūrima. Apšepę vyrai todėl, kad tingi nors kas antrą dieną nusiskusti. Apšepimas labai sendina žmogų. Pažiūrėkite į apšepusį Sysą - tikras Kalėdų senelis. O dabar žmonės nori jaunų veidų, su kuriais sieja naujas idėjas. Gi senioko barzda perspėja valdininkąį - lauk į užtarnautą poilsį. Daugeliui žmonių nepatinka apšepę. Viename mieste, centre įkurta barzdų skutykla. Pagalvokite Lietuvos kalėdseniai.

Klaipeda

Klaipeda portretas
Koks baisus zmogus,nesiskutes sukosena bjauri

Klaipeda

Klaipeda portretas
Sutinku su anonimu!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių