Toliau tirs parlamentarų ryšius su Rusija

Seimui patvirtinus nepalankią Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadą Mindaugui Basčiui dėl jo galimų ryšių su Rusijos žvalgybos pareigūnais ir „Rosatom“ atstovais, Seimo Pirmininkas teigia prašysiantis Valstybės saugumo departamento informacijos, ar kiti parlamentarai neturi kokių nors ryšių su Rusija. Komiteto vadovas neatmeta, kad tokia informacija gali būti paskelbta jau po kelių savaičių.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvados M. Basčiui negailestingos – parlamentaras veikė prieš Lietuvos interesus. Seimo Pirmininkas ketina prašyti Saugumo departamento informacijos ir apie kitus politikus, galinčius turėti abejotinų ryšių su Rusija.

„Padarysime gal kokius klausimus, tiesiog norime daugiau sužinoti. [...] Svarbiausia yra, kad korupciniai ryšiai būtų nutraukomi ir kad jų kuo mažiau išliktų. Manau, kad bet kokiu keliu eisime, kad pasiektume tokių rezultatų“, – sako Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Komiteto vadovas teigia, kad politikams normalu konsultuotis su specialiosiomis tarnybomis. Vytautas Bakas pripažįsta: ką padarė Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas – ne pabaiga. Jis neatmeta – gali išlįsti ir kitų parlamentarų pavardės.

„Čia ne tik Basčio vaidmuo, turime didžiulę lobizmo problemą ir viduje, kada lobizmą bijome pavadinti lobizmu, ir po to valstybė nukenčia. Manau, kad artimiausiu metu bus kai kurie sprendimai, bet tie sprendimai jau turi būti daromi (tai labai remia Seimo Pirmininkas) šiek tiek aukštesniu politiniu lygiu negu atskiruose komitetuose. Dabar apie juos galvojame, vyksta konsultacijos, manau, kad artimiausiu metu bus daugiau žinių“, – tvirtina Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas V. Bakas.

Pasak konservatorės Rasos Juknevičienės, klausimų išties dar yra daug. Parlamentarės teigimu, kai kurių Seimo narių abejotini ryšiai jai aiškūs ir be atskirų tyrimų. 

„Matėm vieną iš socialdemokratų – poną Skardžių – iki šiol tebekovojantį prieš SGD terminalą [...]“, – sako Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotoja R. Juknevičienė.

„Konservatorių šmeižtas mano, mano šeimos atžvilgiu prasidėjo tada, kai Seimas man pavedė vadovauti specialiai tyrimų komisijai, kurios metu buvo nustatyta, kad SGD terminalą, dar kartą pabrėžiu – jis Lietuvai būtinas, jį galėjo pastatyti privatininkai, būtų Lietuvai nekainavę. [...]“, – sako Seimo narys, socialdemokratas Artūras Skardžius.

Valstybės saugumo departamentas kol kas nesako, ar pateiks parlamentarams informacijos apie abejotinus politikų ryšius.


Šiame straipsnyje: Mindaugas Bastyspolitikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kada paviešinsit l'bergių ryšius?

nežinantis

nežinantis portretas
man parašykite apie raselės brolio ryšius. Ir viska aiškiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių