„Tvarka ir teisingumas“ pirmininką ir jo pavaduotojus rinks tiesiogiai

  • Teksto dydis:

Pirmininką ir jo pavaduotojus partija „Tvarka ir teisingumas“ nuo šiol rinks tiesiogiai – tam pritarė šeštadienį Vilniuje posėdžiavęs 300 partijos narių kongresas.

„Nuo šiol partijos pirmininkas bus renkamas tiesiogiai“, – BNS po kongreso sakė „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Svarstę, ar pirmininkas turėtų būti renkamas dvejiems ar ketveriems metams, „tvarkiečiai“ nusprendė, kad kol kas jis bus renkamas dvejiems metams. Pirmininkas galės paskirti du pavaduotojus. Dar dešimt pavaduotojų taip pat bus renkami tiesiogiai.

„Sprendimo teisė bus ne pirmininko, vieno ar dviejų pavaduotojų rankose, o partijos prezidiumo nariai, kurie išrinkti skyriuose, ir priiminės sprendimus, kokią jie turi viziją partijai“, – sakė R. Žemaitaitis.

Pirmininką tiesiogiai „tvarkiečiai“ rinks po metų. Pusmetį prieš tai planuojama pradėti kandidatų prisistatymą. Kartu su prezidiumo nariais, partijos nariams gali tekti rinktis iš kelių dešimčių pavardžių. R. Žemaitaitis sako nemanantis, kad partiečiams tai sudarys problemų.

„Žmonės, kurie planuoja būti kandidatais, žinodami, kad yra įstatų pakeitimai, galės pradėti dirbti, važiuoti, susitikti, šnekėtis, ir panašiai, formuoti savo komandą“, – sakė jis.

„Tvarkos ir teisingumo“ duomenimis, jų gretose šiuo metu yra daugiau kaip 12 tūkst. narių, partija turi 79 skyrius visoje Lietuvoje. Seime „tvarkiečiai“ turi septynis atstovus iš 141.

Autorė: Austėja Masiokaitė



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimui

klausimui portretas
Tai kad nei pūko, nei jo advokatės nei kongrese, nei partijoje nebesimato.

taip

taip portretas
briuselio kupriukas muzikantas/ meldesi masonu citadeles sinagogoje uz ....berg palikuoniu virsenybe pries /runkelius/ tik nezinia kur pamete jermulke?.....

klausimas

klausimas portretas
labai tiktu pukas arba jo advokatė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių