„Tvarkiečiai“ liks be Seimo vicepirmininko posto?

Seimo valdantiesiems antradienį neužteko balsų iki šešių padidinti parlamento pirmininko pavaduotojų skaičių.

Antradienį už siūlymą, kad Seime dirbtų nebe penki, o šeši parlamento pirmininko pavaduotojai balsavo 64 Seimo nariai, prieš buvo 36, vienas susilaikė. Priimti Seimo statuto pataisai reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

Opozicija piktinosi, kad tokiu būdu valdantieji perka sau palaikymo balsus.

„Akivaizdu, kad tai vienos frakcijos balsų nusipirkimas mainais į Seimo valdybos nario postą“, – teigė liberalė Aušrinė Armonaitė.

Ji priminė, kad prieš dvejus metus Seimo vicepirmininkų skaičius sumažintas „valstiečių“ iniciatyva, motyvuojant taupymu ir nesant būtinybės turėti didesnę Seimo vadovybę.

Akivaizdu, kad tai vienos frakcijos balsų nusipirkimas mainais į Seimo valdybos nario postą.

Konservatorius Mykolas Majauskas pasiūlymą vadino prekyba postais.

Praėjusią savaitę pristatydamas šį savo siūlymą valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pripažino, kad naujas postas valdantiesiems reikalingas, nes opozicine buvusi partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcija nutarė palaikyti valdančiąją daugumą ir jos atstovą norima skirti Seimo pirmininko pavaduotoju.

Šeštuoju parlamento pirmininko pavaduotoju norėta siūlyti „Tvarkos ir teisingumo“ lyderį Remigijų Žemaitaitį.

Opozicija savo ruožtu nori antro Seimo vicepirmininko posto. Praėjusią savaitę vieno balso persvara po pateikimo pritarta liberalo Eugenijaus Gentvilo statuto pataisai, kad parlamento opozicija turėtų ne mažiau kaip du Seimo vicepirmininkus.

Anot E. Gentvilo, dabartinė tvarka, kai iš penkių Seimo vicepirmininkų tik vienas postas priklauso opozicijai, nors beveik pusė parlamento yra opozicijoje, nėra teisinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lovys

lovys portretas
tai ka zemaitaitis dusia uz vieta pardave o gausis kad kieka ant ledo

Sex scandal

Sex scandal portretas
Majovui patyleti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių