„Tvarkietis“ P. Gražulis pralaimėjo rinkimus Gargžduose

  • Teksto dydis:

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatui Petrui Gražuliui nepavyko penktą kartą laimėti Seimo nario rinkimus Gargždų vienmandatėje apygardoje.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, sekmadienį už P.Gražulį balsavo 5853 arba 41,63 proc. rinkėjų. Jo varžovas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Bronius Markauskas gavo 7787 arba 55,39 proc. balsų.

P.Gražulis Gargžduose į Seimą rinktas nuo 2000 metų.

Nepaisant pralaimėjimo vienmandatėje apygardoje, P.Gražulis dirbs kitos kadencijos parlamente. Jis išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą.

„Reikia ir pralaimėti. Daug kas pralošė, ne tik aš vienas. Turi kažkas pralaimėti. Žmonės nori permainų – tokia šiandien banga ir manau, kad tas ir nulėmė. Reikia mokėti ne tik laimėti, bet ir pralaimėti. Ir tikiuosi, kad laimėtojai – „valstiečiai“ – patenkins žmonių į juos sudėtus lūkesčius“, – BNS sekmadienio vakarą sakė P.Gražulis.

„Galėjom mes galbūt ir būti jautresni, ieškoti galimybių, kaip gerinti žmonių gyvenimą, nes įvestas euras suvalgė viską, ką mes davėme. Jeigu būtų pakeltos pensijos daugiau, atlyginimai, neapmokestinamas minimumas daugiau, gal žmonės nebūtų ieškoję tų pokyčių“, – kalbėjo P.Gražulis.

Gargždai nėra P.Gražulio gimtinė, jis kilęs iš Alytaus rajono.

Pasak politiko, Gargždų apygardoje jis buvo iškeltas Lietuvos krikščionių demokratų partijos dar 1996 metais. Bet pirmųjų savo rinkimų jam vienmandatėje apygardoje nepavyko laimėti. Vėliau keturis kartus gargždiškiai P.Gražuliui suteikdavo mandatą jiems atstovauti Seime.

Šių metų vasarą P.Gražulis įsivėlė į vadinamąjį koldūnų skandalą. Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ P.Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. P.Gražulis šioje byloje apklaustas kaip specialusis liudytojas.

P.Gražulis Seimo nariu renkamas nuo 1996 metų. Dvi kadencijas priklausė jis Lietuvos krikščionių demokratų partijai, 2004 metais jis Gargždų apygardoje išsikėlė pats. Pastarąsias dvi kadencijas jis priklauso partijai „Tvarka ir teisingumas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
KoDel ji rinko. apart sukelto haoso ir garsaus saukimo be naudos be pasiekimu tuo saukimui zeidinejimu is jo jokios nebuvo naudos jokios.kam iskamsos seime

as

as portretas
Vėl pagal sąrašus sulys tokie , nuo kurių vemt norisi.Tauta vienmandatėse juos išmetė, o jie vistiek sėdės ir vaidins "besiaukojančius" žmonių labui ir kenks , nelesdami seimui dirbti.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Kaip smagu P.Gražuliui, kad yra antikonstituciniai partiniai sąrašai. O taip tektų plutą graužti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių