Ūkio ministras: valstybės parama jaunoms šeimoms gali sukelti būsto nuomos kainą

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praėjusiais metais prakalbus apie valstybės paramą šeimoms iki 35 metų, ketinančioms įsigyti pirmą būstą, – 15 proc., bet ne didesnę kaip 87 tūkst. eurų būsto kainos kompensaciją regionuose, ūkio ministras Virginijus Sinkevičius įspėja, kad su šiuo mechanizmu reikia būti labai atsargiems, nes tai galėtų pakelti nuomos kainas, rašo portalas delfi.lt.

„Jeigu nuo šiandien mes paskelbsime, kad valstybė galbūt kompensuos 100 eurų būsto nuomai, rytoj nuomos kainos pakils 100 eurų. Puikus pavyzdys – darželių politika Vilniaus mieste. Matėme tą kainų kilimą, ir tie pinigai nepasiekė šeimų“, – teigė jis.

Pasak ministro, prieš krizę paskolos dėl kompensavimo mechanizmų buvo dalinamos per laisvai, bet Lietuvos bankas vėliau labai sugriežtino skolinimosi politiką, per griežtai įvertintos šeimų galimybės gauti tą paskolą ir vėliau ją išmokėti.

„Pagrindinė problema jaunoms šeimoms – pradinis įnašas, šeimai tuos pinigus pradiniam įnašui labai sunku sutaupyti, kai jie turi mokėti už nuomą ir neturi atliekamų pinigų,“ – teigė V. Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marian Micheal

Marian Micheal portretas
tai iš Brėmeno, Džordžijos, JAV. Mes siūlome visų rūšių paskolas / finansinę pagalbą 3% nuo mažiausiai 3500 JAV dolerių iki maksimalios 50 000 000 EUR arba EURO .... Prašome kreiptis dėl paskolos, jei jus domina bet kuri šalis, kurią norime pagalba, kuri nėra finansiškai stabili, susisiekite tiesiogiai su skolintojo el. pašto adresu Pašto adresas: (diamoninvestments99@gmail.com) Lengvas

Geka

Geka portretas
Viena ranka duoda, kita atima. Palaida bala visur. Tesiasi konservu ir socu sukurtas nebaudziamumas uz valstybes griovima.

Teisus...

Teisus... portretas
Kodel valdzia pastoviai pradeda nuo labiausia pazeidziamo zmoniu sluoksnio,nuo pensininku,nuo jaunu zmoniu ir kt. Kodel jie netvarko nuo saves,nuo milijonieriu,zodziu nuo turtingiausiuju? Taip ir didina tarp zmoniu atskirti,okalba,kad reikia mazinti.Jie mazina lygiai taip pat,kaip kazin kada zadejo seme sumazinti per puse seimunu,arba savivaldybese biurokratu aparata.MELAGIAI,AFERISTAI,VAGYS!!!...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių