Uostamiestyje susitiks Baltijos šalių gynybos ministrai

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų štabe Klaipėdoje krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis susitiks su Estijos ir Latvijos gynybos ministrais Jūriu Luiku ir Raimondu Bergmaniu.

Susitikime ministrai planuoja aptarti gynybos ir saugumo politikos regione aktualijas, Baltijos šalių bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityje, kalbėti apie pasiruošimą birželį vyksiančiam NATO gynybos ministrų susitikimui, o liepą - NATO viršūnių susitikimui, bendradarbiavimą su strateginiais partneriais.

Ministrai pasirašys ir bendrąjį bendradarbiavimo komunikatą.

Į Karinių jūrų pajėgų štabą Klaipėdoje atvykusius Baltijos šalių gynybos ministru pasveikins Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kapitonas Arūnas Mockus. Ministrai taip pat apsilankys Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų stebėjimo centre, po susitikimo vyks į suskystintų gamtinių dujų terminalą.

Bendradarbiavimas su Baltijos šalimis yra vienas pagrindinių Lietuvos tarptautinio bendradarbiavimo prioritetų. Du kartus per metus vyksta Baltijos šalių gynybos ministrų ir kariuomenių vadų susitikimai. Jų metu aptariami politiniai regioninio saugumo klausimai, bendrai vystomi praktiniai bendradarbiavimo projektai, tokie kaip Baltijos gynybos koledžas, bendro Baltijos šalių vieneto skyrimas į NATO pajėgas, Baltijos valstybių oro erdvės stebėjimo ir kontrolės sistema, Baltijos karinė jūrų eskadra.

Susitikimuose teikiami siūlymai dėl tolesnių prioritetų Baltijos šalių bendradarbiavimo gynybos srityje. Taip pat reguliariai susitinka politikos direktoriai, jungtinių štabų viršininkai, oro, sausumos, jūrų, specialiųjų pajėgų vadai ir įvairaus lygio ekspertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada bus tiesa

kada bus tiesa portretas
tikras profesionalas pirma karine technika i klaipeda o po to ir ministrai

chachacha

chachacha portretas
nuo ko ginsites? aaa ruskiai, tai jai puls amerikonai ir vakarai kaip ir anuomet tupes ir necypt...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių