URM ketina atšaukti Lietuvos ambasadorių prie NATO D. Matulionį

  • Teksto dydis:

Šių metų vasarą ketinama atšaukti Lietuvos ambasadorių prie NATO Deividą Matulionį, praneša portalas lrt.lt.

Diplomatas teigia dar pernai gavęs Užsienio reikalų ministerijos (URM) raštą, kad 2024 m. vasarą bus atšauktas iš einamųjų pareigų. Ir nors pastebi, kad tai yra įprastinė tvarka, D. Matulionis nurodo, kad maksimalus jo kadencijos laikotarpis galėtų trukti iki 2025 m. balandžio.

„Greičiausiai tai gali būti po Vašingtono samito rugpjūčio mėnesį arba jau rugsėjį. Tai suprantama ir tai normali praktika, nors kaip NATO ambasadorius galiu ilgiausiai penkis metus pareigas eiti. Mano kadencija, jeigu žiūrėtume į pilną, maksimalų laikotarpį, turėtų trukti iki 2025 m. balandžio“, – LRT.lt sako D. Matulionis.

URM atstovė Paulina Levickytė, komentuodama tokio sprendimo priežastis, nurodė, kad paprastai diplomatiniai atstovai skiriami ketveriems metams.

„Prielaidų palikti ambasadorių penktiems metams šiuo konkrečiu atveju nebuvo“, – teigė P. Levickytė.

ELTA primena, kad praėjusiais metais dėl Lietuvos ambasadorius prie NATO D. Matulionio URM buvo pradėta tarnybinio nusižengimo tyrimo procedūra. Tyrimas pradėtas dėl galimo ministerijos instrukcijų nesilaikymo.

Tyrimo išvadose buvo konstatuota, kad D. Matulionis padarė tarnybinį nusižengimą ir nesilaikė ministerijos instrukcijų. Visgi diplomatui nuobauda skiriama nebuvo.

Pastaruoju metu tarp URM ir Prezidentūros tvyro įtampos ir dėl kitos ambasados – strateginės partnerės Lenkijos sostinėje. Institucijos nesutaria dėl abejoms pusėms tinkamo pretendento. URM nurodo pateikusi dviejų diplomatų kandidatūras, tačiau šalies vadovui jos netiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką gi

Ką gi portretas
matyt URM turi "svarbesnių ir nusipelniusių" kandidatų į šį postą....

ANŪKĖLIS RUOŠIA VIETĄ SAU...

ANŪKĖLIS RUOŠIA VIETĄ SAU... portretas
Lietuvoje jam, pagal jo atliktus gerus darbus Lietuvai, tik tik žąsis ganyti, jeigu nebus pasodintas į naują landsberginei šaikai pastatytą kalėjimą. Aišku, jei neprotestuos aplinkiniai gyventojai dėl keliamos grėsmės ....niekšiškos bacilos persiduoda ir per atstumą...

Senelis ant tanko

Senelis ant tanko portretas
Iš kur jis yra atsiradęs?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių