Užsienio lietuviams uždrausta dalyvauti konservatorių pirminiuose rinkimuose

Užsienio lietuviai negalės balsuoti pirminiuose Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) rinkimuose renkant partijos kandidatą į prezidentus.

Anot partijos vykdomosios sekretorės Aistės Gedvilienės, partijos taryba tokį sprendimą priėmė atsižvelgusi į dalies užsienio skyrių perspėjimus, kad šie neturės išteklių tinkamai organizuoti rinkimus.

„Užsienio lietuviai mūsų partiečiai balsuoti galės, ne partijos nariai negalės, nes neturime galimybių organizuoti kokybiškų rinkimų užsienyje“, – sakė ji.

Lapkričio pradžioje vyksiančiuose pirminiuose partijos rinkimuose varžosi Seimo narė Ingrida Šimonytė ir diplomatas Vygaudas Ušackas.

Tai, jog užsienio lietuviai negalės balsuoti atrankoje, papiktino buvusį Tėvynės sąjungos skyriaus Britanijoje pirmininką Darių Furmonavičių.

„Jau aišku, kad 1 milijonas JAV lietuvių ir 300 tūkstančių Jungtinės Karalystės lietuvių, ne TS-LKD narių, negalės rinkti TS-LKD kandidato į prezidentus, tuo tarpu Lietuvoje gali balsuoti užsiregistravę norintys. Todėl šie rinkimai nėra pilnai sąžiningi ir visiškai teisingi, nes jie neleidžia balsuoti užsienyje gyvenantiems Lietuvos piliečiams“, – antradienį išplatintame laiške rašo D. Furmonavičius.

Pasak A. Gedvilienės, D. Furmonavičius buvo partijos narys, vadovavo Tėvynės sąjungos skyriui, tačiau šiai jungiantis su Lietuvos krikščionimis demokratais, savo narystės su kitais kolegomis neatnaujino. Sekretoriato vadovė sako, kad šiuo metu gauti nauji jų prašymai ir jie tikrai bus patenkinti, tad nauji partijos kolegos galės balsuoti.

„Mes negalime organizuoti dėl vieno asmens atskirų rinkimų, net jei jis labai nori, nes mums labai svarbi reputacija, rinkimų kokybė. Ir jei turime abejonių dėl jų organizavimo galimybės, to geriau nedarysime, nei darytumėme nekokybiškai“, – tikino A. Gedvilienė.

Konservatoriai dar pavasarį nusprendė, jog pirminiuose rinkimuose galės dalyvauti ne tik partijos nariai, bet ir partijai nepriklausantys iš anksto užsiregistravę piliečiai.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
O koks vatnikų reikalas?

Nenori

Nenori portretas
leisti nes bijo kad susirinke išmės ta visiem atsibodusia sukčiu gauja..

hara

hara portretas
Negi konservai mano, kad uz juos kas balsuos? :D
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių