V. Adamkus po balsavimo: tikiuosi, mano sprendimas bus teisingas

Sekmadienį priešpiet Savivaldos rinkimuose balsavęs kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus teigia, kad nesunkiai apsisprendė už ką balsuoti Vilniaus mero rinkimų antrajame ture.

V. Adamkus palinkėjo naujajam merui ištvermės ir kūrybingumo, nes, pasak jo, sostinės gyventojai to tikrai yra nusipelnę.

„Šiandien Vilnius išsirinks naują merą, tikėkimės jis bus energingas su naujomis idėjomis. Vilnius gali tikėtis visko, kas geriausia. O tam, kuris iš jų bus išrinktas, linkiu ištvermės ir kūrybingumo, to Vilniaus miesto gyventojai tikrai yra nusipelnę“, - sakė prezidentas.

Paklaustas , ar buvo sunku apsispręsti už ką balsuoti, V. Adamkus teigė, kad tą padaryti nebuvo sunku.

„Nebuvo sunku pasirinkti, kadangi jie abu patyrę, abu buvo merai. Yra tam tikri charakterių skirtumai veiklos būduose, pažįstant abu, nebuvo sunku apsispręsti ir, tikiuosi, kad mano sprendimas bus teisingas“, - sakė V. Adamkus.

Vilnius gali tikėtis visko, kas geriausia. O tam, kuris iš jų bus išrinktas, linkiu ištvermės ir kūrybingumo, to Vilniaus miesto gyventojai tikrai yra nusipelnę.

Balsuoti prezidentas V. Adamkus atvyko be žmonos Almos.

Vilniuje pakartotiniame mero rinkimų balsavime varžosi dabartinis sostinės meras Remigijus Šimašius ir buvęs meras Artūras Zuokas.

Sekmadienį 7 val. ryto atsidarė rinkimų apylinkės. Iki 20 val. vakaro jos lauks rinkėjų, kurie balsavimu spręs, kam patikėti konkretaus miesto ar rajono mero postą.

Savo merų per kovo 3 dieną vykusius Savivaldos rinkimus dar neišsirinko 41 šalies savivaldybė. Todėl ten rengiamas pakartotinis balsavimas dėl daugiausia balsų per pirmąjį turą gavusių kandidatų į merus.

Per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, surinkęs daugiau balsų.

Galutinius rinkimų rezultatus, išnagrinėjusi skundus ir nustačiusi visus rinkimų rezultatus konkrečioje rinkimų apygardoje, tvirtins Vyriausioji rinkimų komisija ne vėliau kaip per 7 dienas po rinkimų.

Vyriausioji rinkimų komisija gali pripažinti rinkimų rezultatus rinkimų apygardoje negaliojančiais, jeigu nustato, kad buvo padaryti šiurkštūs Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....-------.......

....-------....... portretas
Ar svarbi neveiksnaus nuomonė?

taip.

taip. portretas
Trep--trep kojele ,nepadejo,škia.

'teisingas'

'teisingas' portretas
jo sprendimas'Mazeikiu Nafta' amerikonam uz 1 lita perleista,CZV kalejimas,ir kiti… jo 'teisingi' sprendimai Lietuvos Tautos atzvilgiu.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių