V. Čmilytė-Nielsen: prezidento rinkimų kampanija paralyžiuoja premjero darbą

Seimo opozicijos lyderė liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen apgailestauja, kad jos pakartotinis oficialus kreipimasis į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį dalyvauti bendrame Seimo opozicinių frakcijų posėdyje vis dar nesulaukia deramo premjero dėmesio. Jos nuomone, prezidento rinkimų kampanija paralyžiuoja premjero darbą.

„Įsibėgėjant prezidento rinkimų kampanijai, vis labiau ryškėja, kad susidvejinusios pareigos - premjeras ir kandidatas į prezidentus - yra per didelė našta dabartiniam Vyriausybės vadovui. Akivaizdu, kad premjeras, ignoruodamas teisėtus opozicinių parlamentarų, atstovaujančių beveik pusei milijono rinkėjų, reikalavimus, daro paslaugą sau, kaip kandidatui į prezidentus, taip apsisaugodamas nuo esminių opozicijos klausimų apie valstybės raidą. Blogiausia, kad dėl tokio premjero - kandidato į prezidentus susidvejinimo Vyriausybės vadovas faktiškai nusišalina nuo viešo Lietuvos problemų aptarimo ir sprendimų. Pagaliau, jis ciniškai ignoruoja savo tiesiogines Vyriausybės įstatymo 18 straipsnyje numatytas pareigas parlamentui“, - akcentuoja opozicijos lyderė V. Čmilytė-Nielsen.

Kvietimai ministrui pirmininkui susitikti su Seimo opozicinėmis frakcijomis buvo siųsti du kartus - kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje.

Seimo opozicijos lyderė primygtinai ragina Vyriausybės vadovą pademonstruoti save gerbiančiam politikui būtiną pagarbą šalies parlamentui ir priimti kvietimą atvykti į Seimą susitikti su parlamentarais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimynė

Kaimynė portretas
Ei , zelepunčike, tu mažojo pirštelio vienos geriausų Pasaulio šachmatininkės Čmilytės nevertas. Tavo išmanymai prasideda ir baigiasi kokiame nors burokėlių darže.

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
Net pašiurpau.Seimo boba ir nenusišnekėjo .

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Cia ta pati , kur su atmintim negerai , kai reikia teisme nieko neatsimena !GEDA ! idomu kaip su sachmatais zaide , kad taip nieko neprisimena !!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių