V. Čmilytė-Nielsen: valdantieji tiesiog ieško, kuo užpildyti Seimo pirmininko etatą

Valdantieji naujo Seimo pirmininko ieško tarsi bandydami užpildyti etatą ir taip nuvertina šį svarbų postą, sako opozicinių liberalų lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen, atsisakiusi siūlymo tapti Seimo pirmininke.

„Man susidarė įspūdis, kad iš tikrųjų situacija yra apmaudi: Seimo pirmininko postas, kuris konstituciškai yra labai reikšmingas valstybės sąrangoje, jis tapo tokia pigia moneta – dabar tiesiog bandoma užpildyti etatą“, – Žinių radijui penktadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Toks Seimo pirmininko posto nuvertinimas yra, mano giliu įsitikinimu, neteisingas. Bet taip pat man susidarė įspūdis, kad valdantieji supranta, jog buvo padaryta klaidų ir tikriausiai visai nuoširdžiai bando rasti sprendimus“, – kalbėjo ji.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį patvirtino, kad kvietė naująją Liberalų sąjūdžio pirmininkę dalyvauti Seimo pirmininko rinkimuose ir žadėjo jai frakcijos paramą.

R. Karbauskis sakė, kad tokį pasiūlymą pateikė vertindamas jos kompetenciją.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, ji pasiūlymo atsisakė, nes nenori, kad frakcija taptų įrankiu sprendžiant valdančiųjų problemas.

R. Karbauskis ne kartą ragino Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį trauktis iš pareigų ir šį postą užleisti Lietuvos socialdemokratų darbo partijos kandidatui, bet parlamento vadovas savo noru atsistatydinti nesutinka.

Toks Seimo pirmininko posto nuvertinimas yra, mano giliu įsitikinimu, neteisingas.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, pokalbyje dėl Seimo pirmininko taip pat dalyvavo Socialdemokratų darbo partijos lyderis Gediminas Kirkilas, anksčiau minėtas kaip galimas kandidatas į Seimo pirmininkus.

Jis, pasak parlamentarės, neprieštaravo jos kandidatūrai.

„Gediminas Kirkilas taip pat dalyvavo pokalbyje ir man neatrodė, kad jis save projektuoja į šį postą. Daugiau bent jau nebeprojektuoja“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji teigė neatmetanti galimybės, kad pasiūlymas bus pateiktas ir kitoms opozicinėms partijoms.

Seimo opozicija yra nusprendusi nedalyvauti balsuojant dėl V. Pranckiečio atstatydinimo.

Pasak. V. Čmilytės-Nielsen, nors ši pozicija galėtų būti peržiūrima, bet tai neturėtų būti užkulisinių sandorių pasekmė.

„Galima peržiūrėti savo nuomonę kintant aplinkybėms, tačiau tai neturėtų būti susiję su kokiais nors užkulisiniais sandoriais“, – sakė ji.

Seimo pirmininkas parlamente renkamas slaptu balsavimu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjoros nuomone.

Senjoros nuomone. portretas
Metai liko iki rinkimu.Ir toliau turi likti Pranskietis.Jokiu Kirkilu i seimo pirmininkus.Jis ir jo bendrazygiai sitiek skriaudos pridare Lietuvai ir vis viska verte Kubiliui.Dabar toks pat likimas.Valdantieji manau paliks gilia ekonomine duobe iseinant.O kapstyti reikes kitie,Visi mokesciai kur zadama uzdeti;bankam.prkybai bus ant dirbanciu ir mokanciu mokescius.O selpiami is tu pinigu pasalpiniai ir prisidaugine kurie gyvena is pasalpu ir daugelis tais vaikais nesirupina.Tik rietenos,o darbu nematyti.Tik visi Lietuvos kampeliai uzgrobti,kad greit koja ikelti nebebus kur.

ALGIS

ALGIS portretas
DĖL VALDŽIOS , KARBAUSKIS IR M A M Ą PARDUOTŲ .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių