V. Gapšys: dėl V. Mazuronio pirmininkavimo „darbiečiams“ dar neaišku

Darbo partijos narys Vytautas Gapšys siūlo neskubėti kalbėti, jog ką tik į partiją įstojęs Valentinas Mazuronis taps partijos pirmininku. „Net jei aš nekandidatuočiau, dar nėra garantijos [kad V. Mazuronis taps pirmininku]. Artūras Paulauskas taip pat turi galimybių. Yra demokratija ir niekas pagal partijos statutą negali būti priverstas atsiimti kandidatūros“, – naujienų portalui LRT.lt teigė V. Gapšys.
Partijos taryba sekmadienį nutarė į vadovus siūlyti ką tik partijos nariu tapusį V. Mazuronį. Savų kandidatų jau yra iškėlę ir partijos skyriai.

Pagal šios partijos statutą, pirmininko kandidatūrą partijos suvažiavimui siūlo taryba bei skyriai. Partijos pirmininką 2 metų kadencijai išrenka ir atšaukia suvažiavimas. Pirmininkas laikomas išrinktu, jei už jį balsavo daugiau kaip pusė balsavime dalyvaujančių suvažiavimo delegatų.

Viešojoje erdvėje ir politikos užkulisiuose jau pasklido kalbos, kad V. Mazuronis taps naujuoju „darbiečių“ pirmininku. Savo ruožtu V. Gapšys siūlo palaukti gegužės 30-osios, kai suvažiavime bus ir išrinktas pirmininkas.

Pasak V. Gapšio, šiuo metu yra 4–5 kandidatai, kurie gali kovoti dėl partijos pirmininko posto. „Aš taip pat nesu atsisakęs kandidatavimo galimybės, yra iškeltos ir A. Paulausko bei Gedimino Vagnoriaus kandidatūros. Manau, kad nereikia skubėti, nes V. Mazuronis buvo iškeltas partijos tarybos, bet iš skyrių niekas neatima teisės kelti kandidatų“, – portalui LRT.lt komentavo V. Gapšys.

Jo teigimu, net jei jis nuspręstų nebekandidatuoti į partijos pirmininkus, nėra garantijos, kad nekandidatuos, pavyzdžiui, A. Paulauskas, kuris esą taip pat turi šansų. „Yra demokratija ir niekas pagal partijos statutą negali būti priverstas atsiimti kandidatūros, patys sprendžiam“, – pridūrė V. Gapšys.

Politiko teigimu, partijai reikia žmogaus, kuris galėtų sutelkti, kartais – išeiti už tradicinių ribų ir pažiūrėti, kas naudingiau būtų politinei partijai bei rinkėjams.

„Aš buvau vienas pirmųjų, kuris įvardino, kad galbūt reikėtų ieškoti kandidato iš išorės. Tuomet dar nebuvo V. Mazuronio pavardės. Partijos nariai slaptame balsavime nuspręs, ką išrinkti į partijos pirmininkus. Pas mus nuolat kalba, kad lyg ir viskas nuspręsta, bet, kai įvyksta rinkimai, sako, kad galbūt ne visai taip susiklostė. Kaip susiklostys, pamatysime gegužės 30-ąją. Natūralu, kad V. Mazuronis dėl savo žinomumo yra tikrai rimtas kandidatas, aš to neneigiu“, – pažymėjo V. Gapšys.

Prisiimdama atsakomybę už savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus, kovą iš Darbo partijos pirmininkės pareigų atsistatydino Seimo vadovė Loreta Graužinienė. Tuomet laikinai – iki pirmininko rinkimų – prie partijos vairo grįžo europarlamentaras V. Uspaskichas.

V. Mazuronis tarybos posėdyje teigė, kad jo narystė Darbo partijoje „nebuvo ir nėra siejama su jokiais susitarimais, pažadais, postais, vietomis partijos sąraše ir panašiai“. Partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas BNS teigė remsiantis V. Mazuronio kandidatūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių