V. Landsbergis: Lietuvos prokurorai galėtų ištirti Rusijos teisėtumą

  • Teksto dydis:

Lietuva neturėtų veltis į diskusijas ir kreipti daug dėmesio į Rusijos prokuratūros pradėtą tyrimą dėl Baltijos šalių nepriklausomybės teisėtumo, sako pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis.

Pasak jo, tokiu žingsniu Maskva bando provokuoti ginčą.

„Jie vėl bando mus išprovokuoti į kažkokį ginčą. Galėtų mūsų politikai, Seimo nariai kreiptis į Lietuvos prokuratūrą atsakymo, ar Rusija yra teisėta. Nes Rusija tikriausiai neteisėta - ji nuvertė carą, nužudė su vaikais, tai kokia čia teisėta valstybė?“ - BNS sakė V.Landsbergis.

Taip buvęs Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas sakė paklaustas apie Rusijos žiniasklaidos pranešimą, kad Rusijos generalinė prokuratūra pradėjo patikrinimą, ar 1991 metais Sovietų sąjungos Valstybės Tarybos sprendimas pripažinti Baltijos šalių nepriklausomybę buvo teisėtas.

„Kodėl dabar? Todėl, kad neturi ką veikti arba turi kokį nors planą. Visada jie tikrina, tikrina mūsų jautrumą arba brandumą. Jeigu mums nepakanka brandumo, mes pradedame jaudintis, įrodinėti, kad mes teisėti, ir jau jie gauna pliusą, kad klausimas ginčytinas. Net dėmesio kreipti nereikia, juo labiau diskutuoti“, - BNS sakė V.Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Landsbergis pasveiko, vėl pataiko į dešimtuką. Bravo!

samas

samas portretas
Logiška. Kai Rusija pasiskelbė TSRS perėmėja, niekas nei ne amtelėjo, o reikėjo pasidalinti visą TSRS turtą pagal sutartą formulę.

tam F

tam F portretas
idiote, jei nemoki rašyti, tai ir patylėk, didesnės mazgotės, kaip tu, nei regėjome, nei girdėjome. Už nepagarbą nepriklausomos Lietuvos Aukščiausios Tarybos vadovui tave būtina teisti ir nedelsiant, tad būsi paviešintas, kaip ir visi kiti troliai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių