V. Landsbergis pacitavo V. Putiną: kaltas yra tas, kurį primušė

  • Teksto dydis:

Vytautas Landsbergis trečiadienį Europos Parlamento posėdyje Strasbūre pasakė, kaip pats pabrėžė, paskutiniąją savo kalbą Europos Parlamente.

Vytautas Landsbergis trečiadienį Europos Parlamento (EP) visumos posėdyje Strasbūre pasakė, kaip pats pabrėžė, paskutiniąją savo kalbą Europos Parlamente. Pateikiame jos tekstą.

Pone pirmininke,

Gražieji Europos demokratijos ir savanoriškos vienybės statybos laikai baigiasi. Gretimuose Rytuose vėl atsivėrė kruvino priešiškumo laikai.

Pasiklausykite, europiečiai, ką Kremlius jums sako savo veiksmais.

Nešdinkis, Sąjunga, su savo vaikiškomis „vertybėmis“, jei stokoji valios ir išminties jas ginti.

Pagrindinė, jei dar ne vienintelė, vertybė ir dorybė, kuri lieka ir grįžta, yra kariškieji raumenys ir jėga; vienintelė tarptautinė teisė, kuri dar galioja ir tebėra verta ne-europinės bei anti-europinės Rusijos dėmesio, yra force majeur – neįveikiama galia.

Prieš kurį laiką gavom aiškų signalą, kai Rusijos vadovas nacionaliniame televizijos forume atsakinėjo į pasirūpintus klausimus, ir štai ko paklausė nedidelis berniukas:

– Pone prezidente, mūsų klasėje du berniukai nuolat mušasi. Kuris jų dėl to kaltas?

Ponas prezidentas atsakė jam, bet taip pat Jums, ponios ir ponai:

– Kaltas yra tas, kurį primušė.

Ar išgirdote? Ne, tas posakis, vertas ištiso „Mein Kampf“, niekad nebuvo aptariamas. Gal dabar jį lengviau suprasti?

Ukraina primušta, pirmiausiai Kryme, tad Ukraina – kalta. Rytoj, jeigu mūsų Rytuose kils didelis karas, kai kurie jūsų smerks Ukrainą. Bet mes, Europa, taip pat esame primušti.

Mes rėmėm Ukrainą, kuri veržėsi į Europą, mes tuo erzinom atgimusio Rusijos fašizmo pabaisą, todėl esame kalti ir turėtumėm būti taip pat nusodinti. Kodėl mes taip „provokuojamai“ ir neatsakingai elgėmės Rusijos atžvilgiu dėl tos nelemtos Rytų Partnerystės? Nė neatsiklausę Didžiojo magistro?

Aš kviečiu Jus, buvusieji mano kolegos, kadangi daugelis tęs tarnybą šiuose rūmuose, nekartoti Rusijos formulių įsiteikiant blogiui, nes tuo keliu slinksite į vergiją. Europos demokratinės šalys ir jų Sąjunga turi pabusti ir siekti moralinio atgimimo.

Ačiū Jums.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to-taip

to-taip portretas
Tu ne filmukus žiūrėk,o dar gyvų to meto liudininkų ir dalyvių pasiklausyk(aišku ne tų fanatikų).Grybauskaitė net ir paskelbus nepriklausomybę ėmė atlyginimą iš TSRS komunistų partijos kasos ir premijas iš "Jedynstvos".Idijotai jūs.Tie kurie tikrai buvom visa širdim ir netik už LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĘ dabar spjaudomės žiūrėdami kas beliko iš Lietuvos.

karaliene

karaliene portretas
Trumpai ir aiskiai.Aciu profesoriui uz tai,kad nebijote ir nebijojote "museiku" ,tik idomu ar visi ES parlamentarai suprato jusu issakyta TIESA .

Darata

Darata portretas
Dekui, ponas profesoriau, uz teisingas ir drasias mintis issakyti visai Europai. Labai daila, kad jus jau nebedirbsite Europos parlamente, tai didelis nuostolis, bet jus Lietuvai iskovojot Nepriklausomybe, Dekui JUMS.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių