V. Mazuronis palieka partiją „Tvarka ir teisingumas“

  • Teksto dydis:

Europarlamentaras Valentinas Mazuronis palieka partiją „Tvarka ir teisingumas“.

Europarlamentaras Valentinas Mazuronis antradienį pranešė paliekąs valdančiąją partiją „Tvarka ir teisingumas“.

„Dėkoju visiems Šiaulių miesto ir apskrities, visiems Lietuvos partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariams, dėkoju bendrapartiečiams, su kuriais kūrėme partiją ir dirbome kartu visus metus, tarp jų ir prezidentui Rolandui Paksui už bendrą darbą. Tikiu, kad su daugeliu partiečių ir toliau liksime bičiuliais“, - rašoma politiko pranešime socialiniane tinkle „Facebook“.

V.Mazuronis prašo jo nebelaikyti partijos nariu nuo antradienio.

Jis teigia tokį pareiškimą įteikęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ Šiaulių miesto skyriaus pirmininkei Daivai Matonienei.

V.Mazuronis BNS sakė atsisakyti europarlamentaro mandato neketinąs. Į Europos Parlamentą politikas išrinktas pagal partijos sąrašą.

Jis taip pat neslėpė neketinąs trauktis iš aktyvios politikos, tačiau kokia forma joje liks, tvirtino dar nenusprendęs.

„Aš žinau, ko aš noriu, o kas gausis, matysime. (...) Noriu aktyviai dalyvauti politiniame gyvenime“, - sakė V.Mazuronis.

Anot jo, dabar jam prasideda smagiausias etapas: „Dabar pats smagiausias etapas - visos galimybės atviros. Čia kaip abiturientas, kai baigia mokyklą, jam sako: visi keliai atidaryti, kaip smagu. Čia panašiai.“

Paklaustas apie priežastis, kurios privertė pasitraukti iš „Tvarkos ir teisingumo“, politikas minėjo skirtingus požiūrius į daugelį svarbių dalykų.

„Man atrodo, kad su dabartine partijos vadovybe dirbti komandoje arba dirbti siekiant konkrečių realių rezultatų, kurie reikalingi ir naudingi Lietuvai, šiandien man būtų labai sunku. Kam energiją eikvoti pykčiams? Reikia daryti, ką manai reikalinga daryti, ir minimaliai trukdyti vieni kitiems“, - sakė V.Mazuronis.

Anksčiau iš partijos pasitraukė V.Mazuronio sūnus Seimo narys Andrius Mazuronis. Jie abu pastaruoju metu aktyviai kritikavo „tvarkiečių“ lyderį Rolandą Paksą.

V.Mazuronis yra vienas iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ kūrėjų, 2002-2003 metais buvo jos pirmininkas.

Politologas : V. Mazuronio pasitraukimas susilpnins partiją

Vieno iš įkūrėjų Valentino Mazuronio pasitraukimas susilpnins valdančiąją „Tvarkos ir teisingumo“ partiją, mano Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto profesorius Mindaugas Jurkynas.

„Tvarka ir teisingumas“ netenka vieno iš savo partijos lyderių, vienos iš partijos iškilių asmenybių. Tai nereiškia, kad ten nebus kitų ar nėra kitų, bet, žinoma, šios partijos įvaizdžiui tai nėra teigiamas ženklas“, – BNS antradienį sakė politologas.

M.Jurkyno teigimu, kitiems partijoms nariams reikės įdirbio, kad jie taptų atpažįstami visuomenėje, todėl „vieno iš lyderių pasitraukimas yra partijos susilpninimas – bent jau trumpuoju laikotarpiu“.

„Tai vyksta prieš savivaldybių tarybų rinkimus. Aišku, žmonės tai atsimins ir galbūt kai kurie rinkėjai apie tai pagalvos, nors savivaldos rinkimuose labiau žiūrima į vietos asmenybes“, – sakė M.Jurkynas.

Pasak politologo, tikėtina, kad europarlamentaras, buvęs aplinkos ministras V.Mazuronis gali prisijungti prie opozicinio Liberalų sąjūdžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
priims , ne bent konservatoriai ,kurie pasinaudos juo , kaip šiukšlių nešiotojų ______viską ką galėjo , jau atidavė ir gavo su kaupu ,,,,,sėkmės , prieš rinkimus atsidėkoti savo globėjams ,,,,

liberalų sąjūdis (unofficial)

liberalų sąjūdis (unofficial) portretas
Mes Valentinio nelabai norime. Savo karjerą klojęs demagogija ir Paksiaus aukštinimu, tačiau atsivertęs į doros kelią, jis vis tiek per daug 'shady' asmenybė būti liberalų sąjūdžio nariu. Žinoma, geriau paieškojus, tokių 'shady' asmenybių partijoje irgi turime. Tad tenka pasidžiaugti, kad jie iki viršaus neprasimuša. O mūsų viršūnėlėje atsidūręs Valentinas garantuotai atstumtų mūsų ištikimus rinkėjus.

JO

JO portretas
Reikia manyti, kad Mazuroniai patrauks pas socdemus atba liberalų sąjūdį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių