V. Pranckietis apie įtarimus prokurorei: tai kenkia valstybės reputacijai

Tokie atvejai kenkia valstybės institucijų reputacijai, komentuodamas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įtarimus Vilniaus apygardos prokurorei dėl galimo neteisėto poveikio Darbo partijos bylos nagrinėjimui sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Reputacijai tai nepadeda tikrai, pakenkia, bet kol kas turėtumėm sulaukti įrodymų, nes dažnai pas mus būna ir tokių atvejų, kad nesurenkami įrodymai, bylos nėra, specialieji liudytojai lieka jokiais liudytojais ir kaltinamaisiais, o šešėlis jau mestas ant žmonių. O kad vyksta toks tyrimas, jau yra mestas šešėlis“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V.Pranckietis.

Reputacijai tai nepadeda tikrai, pakenkia, bet kol kas turėtumėm sulaukti įrodymų, nes dažnai pas mus būna ir tokių atvejų, kad nesurenkami įrodymai, bylos nėra, specialieji liudytojai lieka jokiais liudytojais ir kaltinamaisiais, o šešėlis jau mestas ant žmonių.

Parlamento vadovas sakė neabejojantis, jog teisėsauga išsiaiškins, ar buvo bandoma paveikti Darbo partijos bylą nagrinėjusius teisėjus. „Besąlygiškai tikiu teisėsaugos institucijomis“, – patvirtino parlamento vadovas.

Teisėsaugos pareigūnai ketvirtadienį sulaikytai Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vadovei Ritai Aliukonienei ketina pareikšti įtarimus prekyba poveikiu stambiu mastu. Generalinė prokuratūra patvirtino, kad tyrimas susijęs su Darbo partijos bylos nagrinėjimu Aukščiausiame Teisme.

Prokurorai kol kas nedetalizuoja, kaip tiksliai galėjo įvykti nusikaltimas, tačiau Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša žurnalistams nurodė, kad „įtariamųjų gali būti ir daugiau“.

BNS žiniomis, tyrime dėl galimo neteisėto Vilniaus apygardos prokurorės poveikio Darbo partijos bylos nagrinėjimui ketvirtadienį kaip specialusis liudytojas buvo apklaustas bylą nagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininkas Viktoras Aidukas.

Specialaus liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka. Teisėjai turi teisinę neliečiamybę, todėl jiems taip pat negali būti pareikšti įtarimai.

Darbo partijos bylą su kasaciniais skundais Aukščiausiajame Teisme per tris posėdžius išnagrinėjo mišri Baudžiamųjų bylų skyriaus ir Civilinių bylų skyriaus septynių teisėjų kolegija.

Ją be V.Aiduko sudarė Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjai Rima Ažubalytė, Tomas Šeškauskas, Armanas Abramavičius, Olegas Fedosiukas ir Civilinių bylų skyriaus teisėjai Sigita Rudėnaitė ir teisėja Birutė Janavičiūtė.

Paskutinės instancijos teismas gruodžio pabaigoje paskelbė, kad Darbo partija turėjo būti teisiama „juodosios buhalterijos“ byloje, nepaisant to, kad ji reorganizavosi prieš pirmosios instancijos teismo nuosprendį.

Aukščiausiasis Teismas taip pat paskelbė, kad Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, buvęs jos lyderis Vytautas Gapšys ir buvusi finansininkė Marina Liutkevičienė pagrįstai nuteisti už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą. Jiems skirtos piniginės baudos. Teismas taip pat patvirtino Apeliacinio teismo sprendimą išteisinti juos dėl sukčiavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kažkaip neaišku iškur pas Vyktora tie milijonai ,bet jis sukūrė apie 4000 darbo vietų ,o Kubilius su procentais ivarė į tokia skolą ,kad lietuviai nesugebės išlipti ir nieko ,total košmar.

SIAUBAS

SIAUBAS portretas
IR PIKCIAUSI KIPSAI BIJOTU SUSIDURTI SU TOKIA LIETUVOS TEISESAUGA...

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
juk Kaune Venskienė,ėjo kalbos-kad vienintelė neėmė kyšių,o kur ji dabar -kai pasakė apie teisėjus tiesybę,išvaryta,apluodinta,pasitelkus ,net "žiniasklaidą"...man tai kas imkit kyšius,tegul politikai ima kyšius,bet debilais nelaiko žmonių,mes matėm filmuotojo medžiasgoje ,kaip vienas ponas padėjo nešti biologinei motinėlei -mergaitę......kAI PASAKĖ KARININKAS POCIŲNAS-netylėsiu-tai jis dabar.....iškrito iš 9 aukšto viešbučio Breste(baltarusijoje)......jis dar sakė juos vienija KGB ir žydrumas.....manau 60. PROC PER DAUG VALDININKŲ -UBAGĖJE VALSTYBĖJE........Ir kol nepasivijo _Graikijos ir NEAPOLENKĖ-TURI VALDŽIA KUO SKUBIAU -MAŽINTI-O TADA ,KURIE LIKS GAL PRADĖS DIRBTI-JEI NENOIRĖS,KAIP VERSLE PALKEIS KITAIS-JUK VERSLE NEI VIENO NEDIRBANČIO NELAIKO.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių