V. Pranckietis apie R. Baškienės vizitą pas gydytoją be eilės: nereikėjo pasakoti

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis mano, kad Seimo vicepirmininkei Rimai Baškienei nereikėjo pasakoti, kad pasinaudojo galimybe be eilės patekti pas gydytoją.

„Gal pareikšti nereikėjo“, – ketvirtadienį Varšuvoje žurnalistams sakė parlamento vadovas, paprašytas įvertinti savo pavaduotojos elgesį.

Jis taip pat siūlė jau nebenagrinėti senų įvykių.

„Čia šešerių metų senumo įvykis. Žinote, gal nebeprikelkime mes tų daug šešėlių iš dugno, nes jeigu jau pradėsi tirti, kas prieš šešerius metus pas gydytoją buvo nuėjęs ir kokiu būdu... Turbūt tai nebuvo koks nors nelegalus pasinaudojimas“, – sakė V. Pranckietis.

Anot jo, netikėtai susirgęs parlamentaras kaip bet kuris kitas pilietis gali kreiptis į greitąją medicinos pagalbą, o planinę pagalbą gauti ten, kur yra prisiregistravęs.

„Kreipimasis į greitąją pagalbą yra bet kur, nepaisant kur žmogus registruotas, o planinis gydymas turėtų vykti namuose – taip, kaip vykau aš pas save į polikliniką, 15.40 val. atsėdėjau eilutėje“, – teigė politikas.

Šią savaitę pirmoji Seimo vicepirmininkė „valstietė“ R. Baškienė prisipažino sostinės klinikose Antakalnyje gavusi medicinos paslaugas specialiame politikams skirtame kabinete.

Pasak jos, tai buvo prieš šešerius metus.

„Buvau. Žinau, kad buvo gerklės uždegimas ir tai buvo prieš kokius šešerius metus“, – trečiadienį Žinių radijui sakė valdančiųjų „valstiečių“ atstovė parlamente, paklausta, ar lankydavosi politikams skirtame kabinete Antakalnio klinikose.

Seimo vicepirmininkė teigė ėjusi į politikams skirtą kabinetą, nes nebuvo registruota Vilniuje, todėl būtų tekę keliauti į regionines klinikas.

„Buvo taip išspręstas klausimas, kad mes galėtume kreiptis ligos atveju ir gautume pagalbą“, – sakė R. Baškienė.

Pasak jos, dabar tokio kabineto Antakalnio klinikose nėra.

Vilniaus valdžia atskirą privilegijuotų pacientų eilę Vilniaus miesto klinikinės ligoninės filiale panaikino pernai. Kaip tuomet skelbė Vilniaus ir ligoninės vadovai, tokiu būdu paslaugas gaudavo parlamentarai, signatarai bei kiti politikai, daugiausia – socialdemokratai ir konservatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar cia skandalas?

ar cia skandalas? portretas
kaip visada kapstomes po seniena,nematant dabarties.Buvo toks spec kabinetas,.buvo valgykla ''papigiai'',kirpykla ir tt.Baskienes per didielis naivumas ar saziningumas?ir as eiciau,bet neturiu tokiu galimybiu .

...

... portretas
Tu sakai, tu žinai; - taip, Viktoriuk, ir 'otkatą' priglaudus nėra ko viešintis.

ALGIS

ALGIS portretas
Šalaševičiūtei atvirumas kainavo pareigų netekimą , o čia kaip bus , bet jiems iki soc demų moralės toli ,''kaip iki Kinijos''
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių