V. Pranckietis: kad sumažėtų emigracija, turi augti žmonių pajamos

  • Teksto dydis:

Kad sumažėtų emigracija, turi augti žmonių pajamos, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Turime grįžti prie to paties, kad vidutinis atlyginimas, ir minimali alga, ir pajamos žmonių turi didėti čia, Lietuvoje. Tada jie ir ne emigruos“, - trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento vadovas.

Statistikos departamento duomenimis, per pirmąjį 2017 metų pusmetį emigravo maždaug 10 tūkst. žmonių daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Šių metų sausio - birželio mėnesiais išvykimą iš Lietuvos deklaravo 31 tūkst. 731 asmuo. Pernai per šį laikotarpį oficialiai emigravo 21 tūkst. 248 asmenys.

Seimo pirmininkas teigė, jog žmonės emigruoja iš inercijos, be to, emigracijos mastų augimą galėjo lemti tai, kad išvažiavę žmonės tik dabar deklaravo išvykimą.

Statistikai teigia, kad šiemet daugiausia žmonių išvyko į Jungtinę Karalystę, jie sudarė beveik pusę - 45,8 proc. visų emigrantų. Į Norvegiją išvyko 12 proc., į Vokietiją - į 8,5 proc., į Airiją - 7,1 proc. Lietuvos gyventojų.

Eurostatas šią savaitę paskelbė, kad 2016 metais Lietuva santykinai neteko daugiausiai gyventojų iš visų Europos Sąjungos šalių - 14,2 asmens tūkstančiui gyventojų.


Šiame straipsnyje: Viktoras Pranckietisemigracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi

Oi portretas
suprato!!!

kad

kad  portretas
sumažėtų emigracija,turi būti statomos gamyklos,fabrikai.išvis kai ta Lietuva sugeba egzistuoti be pramonės

cirko

cirko  portretas
ir vėl cirkas seimo ponu atvažiavo ,klounas juokais rūpintis pradėjo .jau 27 metai kaip tempime ta pati fokuso planą duoti daugiau algos pinigu kad liaudis nebėgtu, iš mūsų kiemo, juk pas bloga pona niekas nenori darmai dirbti ,ir būti vaikomas po darbą ,juk kaip eini dirbti į darbą stoji į vienas pareigas ten yra sakoma dirbsim ne vien ta darbą kuri jus matote bet faktas tas kad jau nėra to kur buvo seniau eini dirbi ką sutari viena o dabar vaiko po visus kampus ir už viena alga o kur dar visa diena dirbi neta už kuri tau moka nesakyk tylėk bo už vartu dar 10 laukia tos skyles ,,,,,va jums turi augti žmonių pajamos ,tik seimo chebrai, auga bet ne darbo liaudžiai,, melagiai užtai bėga kuo toliau liaudis , nuo jūsų ., kalbu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių