V. Pranckietis kreipėsi į etikos sargus dėl skandalingojo taikinio Seime

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad būtų įvertintas Seimo nario elgesys, kai 2019 m. sausio 11 d. posėdyje valdančiajai koalicijai priklausantis socialdarbietis Artūras Skardžius atsinešė šaudyklose naudojamą kulkų suvarpytą taikinį su užrašu „Gabrielius“ ir įteikė kaip „dovaną“ Seimo narei Agnei Širinskienei.

Minėtą „dovaną“ jis parodė ir kitiems Seimo nariams, tarp jų - ir Seimo pirmininko pirmajai pavaduotojai Rimai Baškienei.

Tai buvo užfiksuota žurnalistų ir paskelbta visuomenės informavimo priemonėse, sukėlė neigiamą visuomenės reakciją ir metė šešėlį visam Seimui.

Pagal Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas, valstybės politikas viešajame gyvenime turi laikytis žmogaus teisių ir laisvių ir jas užtikrinti, vadovautis Lietuvos Respublikos Konstitucija ir teise, didinti pasitikėjimą valstybe ir jos institucijomis, turi elgtis deramai pagal einamas pareigas, vengti situacijų, kai politiko elgesys kenktų jo ar institucijos, kurioje jis eina pareigas, reputacijai ir autoritetui, vengti nesąžiningų pranašumo siekimo būdų.

Atsižvelgdamas į tai ir vadovaudamasis Seimo statutu bei Valstybės politikų elgesio kodeksu, Seimo pirmininkas paprašė įvertinti Seimo nario A. Skardžiaus elgesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Paskaičius Kremliaus užzombintų Putino subinlaižių komentarus, kyla juokingų minčių – o, ką jie darytų, jei ant sušaudyto taikinio būtų užrašytas mafijos boso Putino vardas? Greičiausiai klyktų apie tarptautinį incidentą ir reikalautų rūstaus bei neišvengiamo atpildo.

...

... portretas
Che: "vadovaudamasis Seimo statutu bei Valstybės politikų elgesio kodeksu, Seimo pirmininkas paprašė įvertinti Seimo nario A. Skardžiaus elgesį" - ir VĖL žmogutis praleido progą patylėt: su 'gyvulių ūkiu' APSIJUOKĖ, dabar ir vėl - maža kas ant kokio popieriaus kažkada kažką užrašė, tai ne įrodymas tai iškart sutapatint su kažkuo konkrečiu, jei tau ant malkinės durų kas nors užrašys 'Gabrielius' tai dar nereikš kad ten 'konservai' apsikasę ir tu nebegali ten eit malkų pasiimt.

..na tai kaip

..na tai kaip portretas
su Ramanausko-Greitai dainele ,,..ateis kariūnai - nušaus Brazauską.."?Čia nieko tokio? :D)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių