V. Pranckietis: Lietuva stengsis būti pasirengusi kovoti su galimu agresoriumi

  • Teksto dydis:

Kitais metais Lietuvos išlaidos gynybai pasieks 2,07 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), tad šalis deda visas pastangas būti pasirengusi kovoti su potencialiu agresoriumi, per susitikimą su JAV specialiųjų operacijų vadu generolu Raymondu Thomasu (Reimondu Tomasu) pabrėžė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Dedame visas pastangas, kad būtume pasirengę kovoti su potencialiu agresoriumi. Mums nestinga ir politinės valios – politinės partijos tvirtai remia gynybos išlaidų didinimo planus. Kitais metais išlaidos gynybai pasieks 2,07 proc. BVP“, – V.Pranckietis cituojamas jo biuro paskelbtame pranešime.

Seimo pirmininkas taip pat pažymi, kad JAV išlieka svarbiausiu Lietuvos strateginiu sąjungininku, užtikrinant šalies nacionalinį saugumą.

„Lietuvą ir JAV sieja tvirta draugystė, bendrų vertybių gynimas, abipusė pagarba ir parama. Mus vienija strateginė partnerystė ir regioninio bei tarptautinio saugumo siekis“, – sako parlamento vadovas.

Žurnalistams Seime komentuodamas susitikimą V.Pranckietis sakė, kad buvo aptarti nacionalinio saugumo, bendradarbiavimo, bendrų operacijų, mokymų, kibernetinio saugumo klausimai.

„Amerikiečiai pagyrė mūsų kariuomenę, mūsų dalyvavimą, netgi dėkojo už tai, kad mūsų kariai dalyvauja bendrose operacijose, džiaugėsi, kad mes suprantame, jog tenka išleisti savo pajėgas ir mūsų resursus į kitas šalis dalyvauti operacijose. Mes manome, kad tai sugrįžta su kaupu per kitų šalių dalyvavimą Lietuvoje“, – sakė Seimo pirmininkas.

Po susitikimo su Seimo pirmininku R.Thomasas vyks į Pabradę, kur su kitais svečiais stebės tarptautines Specialiųjų operacijų pajėgų pratybas „Liepsnojantis kalavijas“. Jose dalyvauja ir amerikiečių kariai.

Šių metų pradžioje Lietuvos pareigūnai paskelbė, kad Baltijos jūros regione JAV dislokavo specialiųjų operacijų karius.

Reaguodami į Rusijos veiksmus Ukrainoje, Sausumos pajėgų karius amerikiečiai Baltijos šalyse ir Lenkijoje dislokuoja nuo 2014 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas

Raimondas portretas
Gerbiamas seimo pirmininke ir viriausybe.viena kart baikit meska tampyt uz usu kol ji gerai elgiasi.jei pasius...vienu ypu nusluos musu valstybe.zus musu vaikai

...

... portretas
"Jūs kovosite, o mes - per upelį... kaip visuomet".

Anonimas

Anonimas portretas
dar daugiau rusų privežkit iš ukrainos
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių