V. Pranckietis: ministrė turi atsakyti į klausimus dėl vyro verslo

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė turi atsakyti į visus klausimus, susijusius su jos vyro Evaldo Petrausko verslu, teigia parlamento vadovas Viktoras Pranckietis.

„Jeigu dabar kyla kokių nors neaiškių klausimų, reikėtų į juos ir atsakyti. Manau, kad čia yra asmeninė atsakomybė pačios ministrės atsakyti ir paversti visą tą procesą labai skaidriu“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Seimo pirmininkas, paklaustas apie opozicijos siūlymą ministrei trauktis iš pareigų.

„Viskas turėtų būti skaidriai, visi turėtų atsakyti į visus klausimus, kaip priklauso. Kas turėjo būti deklaruojama, tas turėjo būti deklaruota“, – pabrėžė V. Pranckietis.

„Valstiečių“ deleguotai švietimo ir mokslo ministrei J. Petrauskienei tenka aiškintis dėl vyro E. Petrausko verslo. Jo valdoma įmonė „Ecotour“ dalyvauja ir laimi Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldžių bei kitų įstaigų viešuosius pirkimus, tačiau sandorių ministrė nėra deklaravusi. J. Petrauskienė yra deklaravusi tik vyro įmones.

Centrinio Viešųjų pirkimų portalo duomenimis, bendrovė „Ecotour“ nuo 2012-ųjų su valstybės įstaigomis yra sudariusi keliolika sutarčių, jų vertė viršija 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Čia priėjo drakula ir tarė

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Nei vienas tikras vyras nepasakoja žmonai apie darbą ir pinigus.Tai kas per kvaili klausimai moteriškei.?

NA NA

NA NA  portretas
Pranskietį , o kaip su anūkėlio verslu ,kodėl jo šeimos verslas yra valstybės išlaikomas ,kodėl yra pastatyti nauji ,darželiams skirti pastatai ir pusvelčiui nuomojami anūkėlio šeimos verslui ,kodėl anūkėlis nenusišalina ,kai yra svarstoma jo šeimos verslo klausimai ,daromi sprendimai ,kodėl anūkėliui yra leidžiama lobti valstybės sąskaita ,kodėl jis nepakaltinamas ,kodėl kodėl ???????,,,sėkmės ,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių