V. Pranckietis primena: savivaldybių tarybų rinkimai – jau kitą savaitę

  • Teksto dydis:

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė po susitikimo su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu sakė, kad pasiruošimas savivaldybių rinkimams vyksta be netikėtumų, ragino aktyviai dalyvauti bei skirti rinkimams daugiau dėmesio.

„Nagrinėjame įvairius skundus dėl politinės reklamos, dėl papirkimų, kol kas vyksta įprastas procesas. Visus kviečiame aktyviai dalyvauti rinkimuose, ateiti į rinkimų apylinkes, išreikšti savo balsą ir neleisti nuspręsti kitiems ar pasyviai ignoruoti visą procesą“, - komentavo VRK pirmininkė.

Seimo pirmininko nuomone, šiuo metu savivaldybių tarybų rinkimams viešojoje erdvėje rodoma per mažai dėmesio.

Dabar kalbate apie prezidentinius rinkimus ir referendumus, o apie tai, kad už savaitės bus savivaldybių tarybų rinkimai, žiniasklaidoje tylu.

„Savivaldybių tarybų rinkimai už savaitės. Tai yra aktualija, apie kurią dabar labai smarkiai tylime. Kalbėjome ir apie šitų rinkimų viešinimą, ir apie kitų rinkimų viešinimą. Dabar kalbate apie prezidentinius rinkimus ir referendumus, o apie tai, kad už savaitės bus savivaldybių tarybų rinkimai, žiniasklaidoje tylu”, - sakė Seimo pirmininkas.

V. Pranckiečiui pritarė ir L. Matjošaitytė, kuri taip pat sakė pasigendanti dėmesio artėjantiems rinkimams.

„Visiems mums didesnė aktualija turėtų būti savivaldybių tarybų rinkimai. Parašų teikimas ir pretendentų į prezidentus rėmimas vyks iki kovo 28 dienos, o savivaldybių tarybų rinkimai - jau kovo 3 dieną“, - sakė L. Matjošaitytė.

Rinkimai į savivaldybių tarybas apylinkėse vyks kovo 3 dieną. Išankstinis balsavimas vyks vasario 27-28 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių