V. Pranckietis: referendumas dėl pilietybės galėtų vykti su prezidento rinkimais

Referendumą dėl dvigubos pilietybės Seimas galėtų skelbti su prezidento rinkimais, mano Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Jeigu neįmanoma niekaip kitaip, tai reikės skelbti referendumą. Statistika sako, kad tik per prezidento rinkimus pas mus renkasi žmonės labai aktyvai“, – žurnalistams penktadienį Kaune sakė Seimo pirmininkas.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2019 metais.

Pasak jo, rengiantis referendumui, svarbu imtis aktyvių veiksmų visuomenei aiškinant apie jo svarbą ir tokiu būdu mobilizuojant žmones dalyvauti ir išsakyti savo nuomonę.

„Aš manau, kad iki rinkimų turime daug gražaus laiko, ir tas laikas turėtų būti išnaudotas ir Pasaulio lietuvių bendruomenės, ir mūsų, kad visiems aiškintume apie tai, kaip apie Europos Sąjungą kažkada aiškinome, kaip apie Konstituciją“, – sakė V. Pranckietis.

Pasak jo, Seime esama pakankamo palaikymo šiam klausimui, todėl paskelbti referendumą nebus sudėtinga.

Konstitucinis Teismas (KT) penktadienį paskelbė, kad dvigubos pilietybės išplėtimas galimas tik referendumu pakeitus Konstituciją.

Seimas Konstitucinio Teismo klausė, ar įstatymu galima įtvirtinti teisę turėti dvigubą pilietybę po nepriklausomybės atkūrimo Europos Sąjungos (ES) ir NATO šalių pilietybę įgijusiems Lietuvos piliečiams.

Konstitucijoje rašoma, kad išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos ir kitos valstybės pilietis.

Konstitucinis Teismas anksčiau yra pasakęs, kad ši nuostata reiškia, jog dviguba pilietybė negali būti paplitęs reiškinys, todėl Konstitucijai prieštarautų dvigubos pilietybės įteisinimas įstatymu tiems žmonėms, kurie išvyko iš šalies po nepriklausomybės atkūrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė

kaunietė portretas
Ponas Pranckieti, Lietuvos Konstitucijos ignoravimu, neatsiklausus savo piliečių, jūs rašotės sau pažymį kitai kadencijai. Pažymys bus toks, kad į jokią valdžią Lietuvoje daugiau nepateksite ir grįšite namo iš kur atvykote. Nereikia mums kurčios ir aklos valdžios. Patarimas: dar ne vėlu pasitaisyti - jokio spaudimo dėl dvigubos pilietybės, jokio pataikavimo lenkams dėl įrašo lenkų pasuose lenkiškomis raidėmis.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nu iš kur šitas kvailys su savo kvailoms mintims lenda? Agronomas ciuc į būdą!

Ūūūū

Ūūūū portretas
Bet tas Pranskietis gudrutis padaryti balsavimus su prezidento po to netyčia sumaišyti ir išrinkti savo prezidentą be tautos euras įvestas be tautos valios o kaip pateko tas dundukas i seima ir taip pat be tautos valios
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių