V. Pranckietis: Seimas nesikrato atsakomybės dėl Darbo kodekso

Galutinį sprendimą dėl ginčytinų Darbo kodekso straipsnių, dėl kurių nesugebėjo susitarti Trišalė taryba, priims Seimas, sako jo vadovas. Viktoras Pranckietis pabrėžia, jog Seimas nesikrato atsakomybės ir gali priimti politinį sprendimą.

„Svarstysime ir Seime (Trišalėje taryboje neišspręstus klausimus - BNS). Nieko čia neatsitiks. Pažiūrėsime - galbūt čia reikalingas labiau politinis atstovavimas šiais klausimais ir tada gal spręsime tik politiškai, neatsižvelgdami į Trišalę tarybą, nes ji yra tik patariamasis organas“, - interviu Žinių radijui trečiadienį kalbėjo V.Pranckietis.

Prezidentės patarėja Lina Antanavičienė antradienį pareiškė, kad valdantieji kratosi atsakomybės dėl Darbo kodekso, vengdami priimti sprendimus be Trišalės tarybos išvadų. Anot jos, tai yra Vyriausybės ir Seimo atsakomybė, o Trišalė taryba yra patariamasis organas.

Anot V.Pranckiečio, Darbo kodeksas Seime turėtų būti svarstomas ketvirtadienį.

Trišalė taryba antradienį pritarė daliai Darbo kodekso nuostatų, kurioms jau pritarė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas, tačiau jos anksčiau nebuvo suderintos tarp socialinių partnerių.


Šiame straipsnyje: Darbo kodeksasSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

reforma

reforma portretas
kodel is baudziavos einat prie vergoves gal gana durninti liaudi kad dirbat jai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių