V. Rinkevičius apie atvejį Biržuose: ar smurtas šeimoje nevirsta parodomuoju vajumi?

Parlamentaras Viktoras Rinkevičius, turėdamas konkretų, daug klausimų keliantį atvejį Biržų rajone, klausia, ar kova su smurtu nevirsta parodomuoju vajumi, nesigilinant į visas šio sudėtingo proceso subtilybes ir aplinkybes?

„Praktika rodo, kad ir geriausius įstatymus, geriausias programas aklai, nesąmoningai arba sąmoningai, nesigilinant į visas detales, neįvertinus visų aplinkybių galima sugadinti ir paversti šaukštu deguto statinėje medaus“, - sako parlamentaras.

Pasak parlamentaro, spalio 27-ąją Biržų rajono Kupreliškio kaime dėl smurto prieš vaikus dviem paroms buvo sulaikytas į svečius pas uošvius atvykęs kito Biržų r. kaimo gyventojas, jaunos šeimos tėvas. Nuvežė uošvius aplankyti kapų, o grįžus iš kapų prisistatė pareigūnai ir sulaikė šeimos tėvą. Tiek šio kaimo, tiek Šukionių kaimo, kuriame jis gyvena, žmonės apibūdina šią jauną šeimą kaip rūpestingą, labai mylinčią savo vaikus, visiškai nevartojančią alkoholio šeimą.

„Už ką žmogus buvo sulaikytas, žino tik pareigūnai, tačiau aplinkinius, šeimą pažįstančius žmones, ištiko šokas. Spėliojama, ar tai ne galimai melagingas pranešimas, ar kitos nežinomos priežastys. Kyla klausimas, ar vykdant kovos su smurtu prieš vaikus prevenciją, piktavaliai negali skleisti melagingos informacijos, kerštauti ir taip suvesti sąskaitas?

Klausimas lieka atviras. Nepagrįstai pritaikytos laisvės atėmimo, bendravimo su šeima apribojimo priemonės gali privesti prie nenuspėjamų pasekmių“, - sako V. Rinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Va kame esmė: "Lietuvoje šiuo metu iš tėvų paimti ir įvaikinimo laukia 567 vaikai. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, užsienyje gyvenantys lietuviai ir užsieniečiai šiemet įvaikino 45 vaikus – 17 mergaičių ir 29 berniukus" - ŽINANT kiek vienas toks įvaikinimas kainuoja, tai juk SUPER-biznis, ir TIK dėl jo pas mus ir buvo prastumti tokie vaikų 'neliečiamumo' įstatymai su gestapine VIRŠĮSTATYMINE Vaikų atėmimo tarnyba, kuri SAU susiteikė neliečiamumo statusą, save iškėlė VIRŠ Konstitucijos (pagal Konstituciją Valdžios įstaigos TARNAUJA žmonėms, o ką jos daro?); SIAUBAS ima kiek įtakingų žmonių nerias iš kailio bandydami tą 'neliečiamumą' išsaugoti (įdomu kiek gavo tas iš LRTV išvytas plikis bandantis Tautos galias paneigt, Seimo narius dėl kažko apkaltint). Taip kad - nusimato pasaulinio lygio skandalas, ir kuo greičiau drįsim jo imtis, tuo mažiau MŪSŲ vaikų nukentės (įdomu kad alkoholikų vaikai nejudinami).

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
GERAS KERŠTAS.SUPYKAI ANT KAIMYNO,KAD NEDAVĖ ANT BAMBALIO IR SKAMBINI VAIKO TEISIŲ GESTAPUI,KAD VAIKUS MUŠA.REIKALAS IŠSPRĘSTAS,KITĄ KARTĄ ANT BAMBALIO DUOS.

Anonimas

Anonimas portretas
O vaikai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių