V. Sinkevičius: einu prisipažinti, kad esu ūkio ministras

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pradėjo tyrimą dėl šešių ministrų interesų deklaracijų. Tiesa, ne visų jų įtariamos nuodėmės yra vienodos.

Ūkio ministrui Virginijui Sinkevičiui vienintelis priekaištas – jis nedeklaravo, kad tapo ministru, o pareigų skiltyje liko įrašyta Seimo narys.

Į VTEK sprendimą V.Sinkevičius netruko sureaguoti savo facebook profilyje.

„Šiandien sužinojau, kad beveik metus nuslėpiau, jog dirbu Ūkio ministerijoje ir esu ūkio ministras. Kaip jau turbūt girdėjote, VTEK pradėjo tyrimą ir svarstys, ar aš (ir dar pusė kabineto ministrų) nepažeidžiau Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus. Tapęs ministru deklaravau visas pajamas, paskolas, žmonos darbovietę, kitus interesų konfliktą galinčius sukelti faktorius, viską, išskyrus tai, kad tapau ministru“, – rašė ministras.

Jis neslėpė nuostabos, kad VTEK dėl šio dalyko pradėjo oficialų tyrimą.

„Žinoma, po Prezidentės dekreto, jog esu paskirtas ūkio ministru, daugiau nei pusšimčio renginių, kuriuose sakiau kalbas, ir diskusijų, kuriose dalyvavau, tūkstančių paminėjimų žiniasklaidoje gali pasirodyti, kad vis dar bandau nuslėpti, jog esu ministras, bet nuoširdžiai sakau – tai tik techninė klaida. Aš neslepiu ir didžiuojuosi tuo, kad esu Lietuvos Respublikos ūkio ministras ir dirbu Ūkio ministerijoje. Jeigu būčiau gavęs elektroninį ar paprastą laišką, SMS ar žinutę „Messenger“ programėlėje, jog pamiršau visuomenei deklaruoti šį faktą, taip ir būčiau padaręs. Bet VTEK mieliau pradeda tyrimą nei duoda žinią bet kokiu kanalu, jog reikėtų pasitaisyti deklaraciją, kaip tai daro, pavyzdžiui, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI). Bet kokiu atveju, einu prisipažinti VTEK, kad esu ūkio ministras“, – ironizavo V.Sinkevičius.

Tapęs ministru deklaravau visas pajamas, paskolas, žmonos darbovietę, kitus interesų konfliktą galinčius sukelti faktorius, viską, išskyrus tai, kad tapau ministru.

Tiesa, kitų etikos sargų akiratyje atsidūrusių penkių ministrų įtariami nusižengimai kur kas rimtesni.  VTEK teigia, kad Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis privačių interesų deklaracijose galbūt nenurodė sudarytų paskolų sandorių, o kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson galbūt nedeklaravo turinti juridinio asmens akcijų.

Bene rimčiausi įtarimai skamba dėl sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos.

Žadama nagrinėti, ar sveikatos apsaugos ministras nenusižengė reikalavimams vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Komisijos turimais duomenimis, A. Veryga spalį pasirašė įsakymą, kuriuo skirtas finansavimas jo buvusios darbovietės – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto – projektui „Alkoholio vartojimo sąlygojamos žalos Lietuvoje skaičiavimo metodikos parengimas ir žalos įvertinimas 2015 metais ir 2016 metais“.

Anot VTEK, A. Veryga šiame universitete dirbo iki 2016 metų lapkričio.

„Taip pat VTEK pastebėjo, kad sveikatos apsaugos ministras galbūt nedeklaravo dviejų deklaruotino dydžio sandorių – būsto paskolos ir automobilio lizingo“, – teigiama etikos sargų pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
Nesamonem uzsiima, vietoj to, kad dirbtu Lietuvai ir jos zmonems.

protyngas ministras

protyngas ministras portretas
gal grazinsit zemes kaune kur komunistai atime

taip

taip portretas
socmafija slepia savo kadrus o navickui leidzia viska nes tai biznis auksciau uz nostalgini sovietini mastyma kuris niekuo nesiskiria nuo ju runkelines morales......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių