V. Tomaševskis apie galimybių pasą: jis jau nebeaktualus

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos- Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis pritaria valdžios ketinimams atsisakyti galimybių paso, kuris, jo teigimu, jau yra neaktualus.

„Pagal pasus rūšiuoti žmones yra neteisinga. Sunku pasakyti, ar galimybių pasas pasiteisino. Kažkur gal pasiteisino, kažkur ne. Tačiau šiuo metu jau yra aišku, kad galimybių pasas yra neaktualus, tuo labiau kad jis veikia ne visur, pavyzdžiui, mažose parduotuvėse neveikia. Tai kam rūšiuoti žmones?“ – Eltai sakė V. Tomaševskis.

Jo teigimu, šiuo metu kovojant su pandemija jau reikia kitokių sprendimų ir priemonių.

Jau yra aišku, kad galimybių pasas yra neaktualus, tuo labiau kad jis veikia ne visur, pavyzdžiui, mažose parduotuvėse neveikia. Tai kam rūšiuoti žmones?

„Viena iš priemonių būtų žmonių imuniteto stiprinimas, ligų prevencija. Tam reikia skirti daugiau pinigų. Nuo pandemijos nepabėgsime, bet reikia išmokti gyventi su ja.

Aišku, vakcinacija toliau išlieka kaip viena iš priemonių, bet kodėl nekalbama apie vaistus? Vaistai nuo koronaviruso, pavyzdžiui, amantadinai, mano žiniomis, yra pigūs, bet kodėl neišrašinėjami receptai?“ – svarstė LLRA-KŠS lyderis V. Tomaševskis.

Vyriausybės sudaryta Nepriklausomų ekspertų patariamoji taryba, pirmadienį aptarusi galimybių paso poveikį pandemijos valdymui, jo taikymo perspektyvas, pritarė šio dokumento taikymo sustabdymui. Galutinis sprendimas bus priimtas Vyriausybės posėdyje, primena ELTA.

Apie planus priimti sprendimą dėl galimybių paso atsisakymo penktadienį užsiminė premjerė Ingrida Šimonytė. Sustabdžius galimybių pasą, planuojama taikyti kitus ribojimus, pavyzdžiui, žmonių skaičiaus, ploto ribojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jinas

Jinas portretas
Kas atsakys už patirtus nuostolius, už žmogaus pažeminimą, suvaržymą laisvai judėti.Nusikaltimas ministrų yra padarytas ,už kurį turi atsakyti.

epidemiologas

epidemiologas portretas
ir kas toliau? kaip ponas stabdys pandemija? kur patarimai,pagristi mokslu?

Morgana

Morgana  portretas
Ko tu pone nori, kad pradėjai save reklamuoti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių