V. Uspaskichas: D. Pavalkiui nepasitraukus, koalicijai dirbti bus sunkiau

  • Teksto dydis:

Jei „darbiečių“ tarybos atšauktas švietimo ministras Dainius Pavalkis pats nesitrauks iš posto arba jį palaikys premjeras, tai apsunkins koalicijos darbą, sako Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas.

„Kad apsunkins darbą koalicijoje - tai taip, todėl kad šita ministerija pagal koalicinį susitarimą priklauso Darbo partijai ir, svarbiausia, atsakomybė. Kodėl premjeras ir prezidentė per du su puse metų nepagyrė D.Pavalkio viešai, o dabar veliasi į intrigas. Jeigu paskirta Darbo partijai atsakomybė, DP ir neša atsakomybę - arba perdarom koalicinę sutartį: paimkite ministeriją kartu su Pavalkiu, nepatinka ministerija - paimkite Pavalkį patarėju sau. Viskas tvarkoje“, - LNK žinioms pareiškė V.Uspaskichas.

Jis taip pat patikino, kad nors „darbiečiai“ sekmadienį ir nusprendė atšaukti D.Pavalkį iš ministro posto, jis nebus šalinamas iš partijos. Tačiau jei jis pats perbėgtų pas socialdemokratus, esą, būtų vertinamas kaip „apsišaukėlis“.

„Tai jo reikalas - jis tik įrodys, kad jis niekada nebuvo komandos narys, tik apsišaukėlis“, - sakė V.Uspaskichas.

Laikinasis partijos vadovas tikino, kad ministrui priekaištai reikšti ir anksčiau, ne tik jam pačiam grįžus vadovauti partijai. Esą, priekaištai buvo išsakomi neviešai.

„Nepatenkinti mokytojai, nepatenkinti mokiniai, nepatenkinti studentai, nepatenkinti privačių universitetų steigėjai. Tai mums labai rimtas signalas, kad reikia kažką keisti“, - sakė V.Uspaskichas.

„Darbiečių“ vadovas tvirtino savaitgalį darbo partijos tarybos posėdyje teigia netgi daugiau kritikos išsakęs socialinės apsaugos ir darbo ministrei Algimantai Pabedinskienei, kurią sukritikavo ir prezidentė. Tačiau A.Pabedinskienei esą neduodama resursų, tad ji esą negali spręsti problemų, kurias nurodo prezidentė.

„Duokite Socialinės apsaugos ministerijai resursus, mes panaikinsime visą skurdą“, - pareiškė V.Uspaskichas.

D.Pavalkį sekmadienį iš ministro posto „darbiečių“ taryba nusprendė šalinti dėl partijos programos nevykdymo. Pats D.Pavalkis teigė nedarysiantis „staigių judesių“ ir dar pagalvosiantis, ar trauktis iš posto. Su juo trečiadienį susitiks premjeras Algirdas Butkeivičius, jis taip pat trečiadienį lauks „darbiečių“ motyvų dėl D.Pavalkio atšaukimo.

Sekmadienį „darbiečių“ tarybos posėdyje V.Uspaskichas kaip galimą kandidatą į D.Pavalkio vietą įvardijo buvusį Seimo pirmininką Vydą Gedvilą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių