Valdantieji žada pataisas politinių kampanijų finansavimo skaidrumui didinti

Valdantieji šiemet pasiūlys pataisas politinių kampanijų finansavimo skaidrumui didinti, tai bus daroma siekiant apriboti Lietuvai nedraugiškų jėgų įtaką politiniams procesams, pranešė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „valstietis“ Vytautas Bakas.

Jis teigė, kad rengiamos pataisos leistų apriboti ir neteisėtą verslo įtaką.

V. Bakas sakė, kad siūlomi pakeitimai bus pristatyti Seimui baigus parlamentinį tyrimą dėl įtakos politiniams procesams.

„Veikti vidinius procesus galima šantažuojant ar pareigūnus, ar verslininkus, taip pat tai galima daryti kuriant tam tikrą informacinę aplinką. Visos spragos, kurios leidžia įgyvendinti tuos priešiškus interesus, yra svarbios ir mes turime jas pašalinti“, – žurnalistams Seime pirmadienį sakė parlamentaras, žvalgybai pristačius grėsmes nacionaliniam saugumui.

„Šiemet bus kalbama apie priemones, kurios padidins politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo skaidrumą. (...) Dabar kartu su Vyriausybe rengiamos tam tikros įstatymų pataisos, kurios bus pateiktos užbaigus parlamentinį tyrimą dėl neteisėtos įtakos politiniams procesams“, – pridūrė jis.

Seimo komiteto pirmininkas nedetalizavo konkrečių pasiūlymų.

Lietuvos žvalgyba pirmadienį paskelbė, kad tikėtina, jog artėjant 2019 metų prezidento, Europos Parlamento ir savivaldybių tarybų rinkimams Rusija bandys įgyti didesnės įtakos politiniams ir visuomeniniams procesams Lietuvoje.

Anot Valstybės saugumo departamento ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento, Rusija gali siekti, kad jai palankios politinės jėgos keltų kandidatus rinkimuose ir turėtų savo atstovus valdžios institucijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
darykit tvarką Valstybėje...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių