„Valstiečiai“ prezidentę dėl S. Skvernelio kritikos apskundė VRK

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nagrinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir parlamentaro Petro Gražulio skundus dėl prezidentės Dalios Grybauskaitės pasisakymų apie premjerą Saulių Skvernelį.

Tiek „valstiečiai“, tiek P. Gražulis kaltina prezidentę D. Grybauskaitę vykdžius agitaciją jos draudimo laikotarpiu, antrojo turo merų rinkimų sekmadienį.

Ketvirtadienį VRK nusprendė nagrinėti šiuos skundus, išvados projektą rengs Tauras Rutkūnas ir Andrius Puksas.

Sekmadienį per balsavimą žurnalistams premjero veiksmus komentavusi D. Grybauskaitė su ja nederintą S. Skvernelio pasiūlymą Baltarusijai dėl Astravo atominės elektrinės pavadino antikonstituciniu veiksmu, o svarstymus apie santykius su Latvija – kaip daromą tarptautinę gėdą.

D. Grybauskaitę skundžiantys politikai teigia, kad kritikuodama prezidento rinkimuose kandidatuojantį S. Skvernelį prezidentė pažeidė rinkimų agitacijos draudimą.

Agitacijos draudimas įsigaliojo šeštadienio naktį prieš merų rinkimų antrąjį turą ir galiojo visoms tuo metu vykusioms politinėms kampanijoms – ne tik savivaldos, bet ir prezidento, Europos Parlamento (EP) rinkimų, referendumų.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas draudžia rinkimų agitaciją iki jų pradžios likus 30 valandų ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Al

Al portretas
Malaciai, senai laikas jai burna uzciaupti, daunuoliai kad ryzores nepasiduoti propogandos skleidejai, tautos mulkintojai, skandinavu ir rusiu kapitalo atstovei, nesabciai jiems pelna is musu varguoliu kiseniu

Pilietis

Pilietis portretas
Ach: "Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas draudžia rinkimų agitaciją". Įstatymas nedetalizuoja, kokio pobūdžio rinkimų agitaciją. Tai reiškia, kad draudžiama bet kokią rinkimų agitacija. Skvernelis nėra pats save išsikėlęs kandidatas į prezidntus, jis yra vienos partijos kandidatas. Ir prezidentės žodžiai neabėjotinai turėjo neigiamos įtakos tos partijos rinkimų rezultatams.

...

... portretas
Ach: "Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas draudžia rinkimų agitaciją iki jų pradžios likus 30 valandų ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos" - kažkas tą įstatymą per plačiai traktuoja: rinkimai savivaldybių, tai ir galioja TIK šiems rinkimams - Skvernelis šiuose rinkimuose NEDALYVAUJA (o ir - nepriklauso JOKIAI partijai!) tai jo kritika NIEKAIP jam pakenkti negali, jis šių rinkimų požiūriu NEUTRALUS. BET - jis yra VIEŠAS asmuo, jis yra Prezidentės iškeltas, tai ir Prezidentė TURI ir teisę ir pareigą jį kritikuot; žinant kad Prezidentė ne tiek dažnai į viešumą išeina - KADA jai pasisakyt, KADA Jai į žurnalistų klausimus atsakyt?.. (ir KAIP jie klyktų jei Prezidentė tylėtų?)
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių