„Valstiečiai“ valdininkams algas didins mažindami etatus

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai teigia, kad dabartiniai atlyginimai valstybės valdininkams ir politikams yra per maži ir žada Seime pavasarį svarstyti pokyčius, pagal kuriuos jiems būtų didinami atlyginimai.

„Būtina keisti valstybės tarnybos apmokėjimą. Išties, kad pritrauktume gerus specialistus, todėl pavasario sesijoje bus keičiamas valstybės tarnybos įstatymas, kurio pagrindu visiškai kitaip bus formuojamas apmokėjimas už valstybės tarnybos politikų ir valstybės tarnautojų darbą“, – šeštadienį Kaune vykusioje spaudos konferencijoje sakė pirmoji Seimo pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė.

Pasak Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, atlyginimai valdininkams turėtų būti didinami mažinant etatų skaičių, todėl papildomo biudžeto tam nereikės.

„Mes tikimės naudoti tiek pat biudžeto ar mažiau mažinant etatus, bet tai naudojant, kad būtų galima pakviesti dirbti gerus specialistus. Nes už pigią kainą mes galime gauti nepakankamos kokybės žmones, kurie galėtų atlikti tas funkcijas, kurių reikia“, – sakė V.Pranckietis.

2016 metų viduryje praėjusį Vyriausybė teigė, kad politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir tarnautojų, pareigūnų pareiginė alga 2017 metais turėtų būti skaičiuojama pagal tą patį bazinį dydį, kaip iki šiol, todėl jos neturėtų nei didėti, nei mažėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
algas didins? Taigi Kaune valdininkų sumažino daug, o algos nesugrąžintos į 2008 metų lygį.

opa!

opa! portretas
ne nuo to pradejot!

Tik

Tik portretas
kad nebūtų vieni valdininkai pakeisti "savais" ir dar padidintos algos. Jų reiktų mažinti per pusę - tų "projektų" rašytojų, tikrintojų, tvirtintojų...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių