„Valstiečiai“ žada naują siūlymą mažinti Seimo narių skaičių, šįkart – iki 121

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija skelbia teiksianti naują Konstitucijos pataisą, kad Seimo narių skaičius turėtų būti mažinamas nuo 141 iki 121 parlamentaro.

„Nors valstybė susiduria su demografiniais pokyčiais, Seimo narių skaičius iki šiol išliko visiškai nepakitęs – 141 Seimo narys. Būtų teisinga atsižvelgti į reikšmingus gyventojų skaičiaus pokyčius ir sekti kitų šalių pavyzdžiu“, – frakcijos pranešime spaudai cituojamas LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis.

Siūlymą mažinti parlamentarų skaičių „valstiečiai“ aiškina sumažėjusiu šalies gyventojų skaičiumi. 1992 metais, kai buvo priimta Konstitucija, Lietuvoje gyveno 3,7 mln. gyventojų, šiuo metu – 2,8 milijono.

Anot pranešimo, projektą pasirašė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis bei 44 LVŽS frakcijos nariai.

„Valstiečiai“ jau anksčiau teikė Konstitucijos patisą, kuri Seimo narių skaičių būtų mažinusi nuo 141 iki 101 parlamentaro, taip pat iš spalio į kovą perkelti Seimo rinkimų datą.

Vyriausybė šioms pataisoms pateikė teigiamą išvadą, bet toliau projektas nepasistūmėjo.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis žurnalistams yra sakęs, kad kitos frakcijos tokios iniciatyvos nepalaiko, o „valstiečių“ balsų neužtenka priimti sprendimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
ar jus zinot kiek buvo prie smetonos ,prie griniaus.as kaip paziuriu y situs zmogestus mane toks pyktis pajema.mano diedukas kaip kure lietuva nebuvo tiek sudo.butu karas as pyrma valdzia izpiltau jai nespetu pabegt.ce ne smetonos butu varijantas.man kiek diedukas apie sita suda papasakojas tai baisu.

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
pagal Lietuvos gyventojų skaičių užtektų ir 101 deputato... mažiau trankysis po komandiruotes...

Anonimas

Anonimas portretas
Nors iki tiek sumazinus vis reiktu maziau islaikyt.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių