„Valstiečių“ pirmininko rinkimuose R. Karbauskis turės konkurentą: iššūkį meta G. Surplys

Šių metų rudenį vyksiančiuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko rinkimuose ilgamečiam partijos lyderiui Ramūnui Karbauskiui iššūkį mes parlamentaras Giedrius Surplys. Tai, kad G. Surplys ketina varžytis su daugiau nei dešimtmetį partijai vadovaujančiu R. Karbauskiu, Eltai patvirtino jo atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.

D. Vencevičienė taip pat pažymėjo, kad abu „valstiečiai“ savo kandidatūras bei politines programas partijos nariams planuoja pristatyti ateinančią savaitę. Jos teigimu, partijos valdyba R. Karbauskį ir G. Surplį kandidatais į partijos pirmininkus patvirtino spalio 4 d.

„Spalio 4 d. vyko valdybos posėdis ir jo metu buvo patvirtinti abu kandidatai“, – Eltai sakė D. Vencevičienė.

Su G. Surpliu Eltai susisiekti kol kas nepavyko.

G. Surplys „valstiečių“ partijai priklauso nuo 2015 m. Jis Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje kiek daugiau nei metus ėjo žemės ūkio ministro pareigas. Tačiau šių pareigų jis neteko pagal tuomet pasirašytą naują koalicijos sutartį, kai žemės ūkio ministru tapo Lietuvos socialdemokratų darbo partijai priklausantis Andrius Palionis. Visgi net tuomet G. Surplys liko Vyriausybėje – tik jau kaip S. Skvernelio patarėjas. 41-erių politikas, kaip kalbų rašytojas, yra dirbęs ir prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Spalio 4 d. vyko valdybos posėdis ir jo metu buvo patvirtinti abu kandidatai.

2020 m. rudenį G. Surplys vienmandatėje apygardoje išrinktas į Seimo narius, o 2021 m. pradžioje partijos kolegos jį paskelbė neformalios „valstiečių“ Vyriausybės šešėliniu užsienio reikalų ministru.

Apie tai, kad rudenį planuojamose „valstiečių“ pirmininko rinkimuose R. Karbauskis gali turėti konkurentą, rašyta ir vasarą. Opozicinių „valstiečių“ lyderiui R. Karbauskiui nesėkmingai iššūkį mesti ketino Tomas Tomilinas. Tiesa, šią žinią jis pranešė jau po kurį laiką vykusio konflikto su R. Karbauskiu ir kitais partijos lyderiais. Galiausiai R. Karbauskiui pareiškus, kad T. Tomilinas, palaikydamas lyčiai neutralios partnerystės įstatymą, „išdavė partijos idealus“, „valstiečiai“ ilgametį partietį nusprendė išmesti iš politinės organizacijos.

LVŽS pirmininko rinkimai turėtų įvykti spalio ir lapkričio mėnesių sandūroje. Vyksiančiuose rinkimuose pirmą kartą balsuoti galės visi „valstiečių“ partijos nariai. Vasarą vykusiame suvažiavime LVŽS priėmė naujos redakcijos įstatus, įtvirtinančius visuotinius partijos pirmininko rinkimus, kurie galės vykti nuotoliniu būdu. Taip pat nuspręsta, kad partijos pirmininku galės tapti asmuo, turintis ne mažesnę nei ketverių metų patirtį partinėje veikloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomilinas buvo konkurentas

Tomilinas buvo konkurentas portretas
, bet jam rinkimuose neleido dalyvauti, O surplys ar širinskienė ar kepenas tai tik parodijai, o ne pirmininko rinkimams :)

Cia kaip

Cia kaip portretas
Putinas su Medvedevu. Abu panasus dundukai.

Jone

Jone portretas
Spektaklis prasideda, mirsiu iš juoko.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių