„Valstiečių“ vedliai praranda rinkėjų populiarumą

  • Teksto dydis:

Smunka valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei jos lyderių populiarumas, rodo šeštadienį „Lietuvos ryto“ paskelbta „Vilmorus“ apklausa.

„Valstiečių žaliųjų“ reitingas smunka jau penktą mėnesį iš eilės, BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys. Gegužę atlikta apklausa parodė, kad už šią partiją ketina balsuoti 17,2 proc. rinkėjų - keturiais procentiniais punktais mažiau nei balandį.

Antroje vietoje įsitvirtinę opoziciniai Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai su 13,4 proc. parama. Trečioje vietoje - mažesnieji koalicijos partneriai socialdemokratai, turintys 9 proc. palaikymą. Ketvirtas - opozicinis Liberalų sąjūdis, jį remia 4,5 proc. apklaustųjų.

Rinkėjų populiarumą praranda ir „valstiečių“ vedliai. Palankiai vertinančių partijos pirmininką Ramūną Karbauskį sumažėjo nuo 39,3 proc. iki 31,7 proc., premjerą Saulių Skvernelį - nuo 69,8 proc. iki 63,2 proc.

Šie rezultatai patvirtina tendencijas, kurias atskleidė ir prieš savaitę paskelbta naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atlikta apklausa. Ji taip pat rodė R.Karbauskio ir S.Skvernelio reitingų smukimą.

Stebėtojų teigimu, politikų populiarumui įtakos gali daryti politikų pozicijos dėl naujojo Darbo kodekso, alkoholio ribojimo ir mokesčių lengvatos centralizuotai tiekiamam šildymui.

„Vilmorus“ apklausa atlikta gegužės 5-13 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Visi laukeme zadeti permainu i gera, bet kol kas tik snipstas, viskas tik dar labiau brangsta, mokesciai kasdiena vis dideja net lengvtata uz sildyma valstieciai ateme, Liudna ir graudu...

NA NA

NA   NA portretas
labiau tikėtina ,______kad rašoma apie valstiečių reitingus ,tai turima omenį , landsbeerginius , nes kiekviena provokacija prieš valstiečius , smarkiai muša per landsberginių reitingus ,anūkėlis koliojasi ,jo reitingais žemai voliojasi ,nes statytinis anūkėlis , nieko neveikia apart prieštarauja valstiečių partijai ,ir perdavinėja dėdulės nurodymus ,,,sėkmės ,laisvė yra kažkam ką nors gerą padaryti ,,,,

Kęstas

Kęstas portretas
Ateina galas lietuvių tautos egzistencijai. Lietuvoje, anot „Danske Banko“, dominuoja žemesnės pridėtinės vertės sektoriai, tokie kaip maisto, baldų pramonė, medžio apdirbimas, prekyba ir transporto paslaugos. Deja, Lietuvoje vis sparčiau auga atlyginimai, todėl visiems šiems sektoriams, kurie yra imlūs darbo jėgai, konkuruoti darosi vis sunkiau. Ir todėl neišvengiamai mes tampame tokie, kaip pietinės Europos valstybės, nes mūsų verslas pradeda trauktis, judėti į pigesnes šalis, todėl užstringame. Štai kodėl mes ruošiamės tik branduoliniam karui su Rusija. Nebelieka prasmės ką nors daryti Lietuvoje. O kadangi branduolinio karo tiek metų nebuvo ir tikrai nebus, tai mūsų valstybei nebelieka prasmės ką nors daryti ir už Lietuvos ribų. Protinga išeitis - skubiai emigruoti, ką mes ir darome.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių