„Valstietis“ J. Džiugelis ministrui B. Markauskui: būk vyras, traukis

  • Teksto dydis:

Valdančiajai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijai Seime priklausantis Justas Džiugelis ragina žemės ūkio ministrą Bronių Markauską trauktis iš pareigų.

„Bronius Markauskas – būk vyras, prisiimk asmeninę atsakomybę ir traukis, nelaukdamas interpeliacijos, nes ją palaikys ne tik opozicija“, – trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė J. Džiugelis.

Anot jo, situacija dėl žemės ūkio ministro užsitęsė ir kelia įtampą tarp prezidentės bei premjero, o tai nėra naudinga valstybei.

„Pritariu sakantiesiems, kad ministrui taikoma ne tik teisinė, bet ir politinė atsakomybė. Teisintis politinės patirties neturėjimu profesionalų Vyriausybės ministras neturėtų... Ministro elgesys meta šešėlį visai Vyriausybei, valdančiajai koalicijai, LVŽS frakcijai“, – teigė parlamentaras.

B. Markauską į žemės ūkio ministro pareigas delegavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Naujienų portalas 15min.lt anksčiau skelbė, kad B. Markausko šeima dirba ne tik savo, bet ir svetimą žemę, ir už tai gaudavo ES išmokas. Pats ministras tai pavadino netyčine klaida.

Jis teigė, kad su socialdemokratu, žemės Klaipėdos rajone savininku Ramučiu Lėliu yra žodžiu sutaręs dėl jo sklypo dirbimo. Anot B. Markausko, tai gali patvirtinti du liudininkai. R. Lėlys sako nėra suteikęs leidimo ministro šeimai ūkininkauti jo žemėje.

D. Grybauskaitė praėjusią savaitę pareiškė nematanti galimybių B. Markauskui toliau dirbti Vyriausybėje. Premjeras S. Skvernelis tuo metu svarstė, jog ministrui B. Markauskui dirbti būtų sunku, tačiau įmanoma.

Ministras pirmininkas žadėjo priimti principingą sprendimą po susitikimo su pačiu ministru. Antradienį po pokalbio su B. Markausku, S. Skvernelis paskelbė, kad B. Markauskas liks poste, kol teisėsauga nepatikrins informacijos dėl jo šeimos ūkininkavimo aplinkybių ir tik ją gavęs Vyriausybės vadovas žadėjo galutinį sprendimą.

Po šio premjero sprendimo D. Grybauskaitė trečiadienį pareiškė, jog Vyriausybės vadovas nesavarankiškas ir neprincipingas, S. Skvernelis į tai atkirto pabrėždamas, jog nepasiduos prezidentės spaudimui.

Norint atstatydinti ministrą, Seime reikia užsitikrinti ne mažiau kaip 71 balsą iš 141.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
O pats p.Džiugelis be nuodėmės,skaidrus kaip ašara???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių