Vašingtonas mato Lietuvos pastangas stiprinti saugumą

  • Teksto dydis:

Vašingtonas mato Lietuvos pastangas stiprinti savo ir viso regiono saugumą, sako su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi telefonu ketvirtadienį kalbėjęsis Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas).

Jį citavo Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

„JAV valstybės sekretorius pažymėjo, kad Lietuvos indėlis stiprinant savo, o tuo pačiu ir viso regiono saugumą yra puikiai matomi ir vertinami Vašingtone, išskyrė Lietuvos pastangas ir nuveiktus darbus energetinio saugumo srityje, taip pat teikiant pagalbą Ukrainoje, bendradarbiaujant su JAV Afganistane ir Irake“, – rašoma ministerijos pranešime.

Anot jos, R.Tillersonas patikino Lietuvos ministrą, kad Jungtinės Valstijos yra pasiryžusios toliau stiprinti santykius su Lietuva, ir pabrėžė bendradarbiavimą saugumo, ekonomikos, energetinio ir kibernetinio saugumo srityse.

L.Linkevičius JAV valstybės sekretoriui sakė, kad strateginės partnerystės ryšiai su JAV ir toliau išliks Lietuvos užsienio politikos prioritetas.

„Lietuvą ir JAV sieja tvirta draugystė, bendrų vertybių gynimas, abipusė pagarba ir parama. Ypatingai vertiname JAV buvimą regione ir JAV karių nuolatinį buvimą Lietuvoje,“ - pranešime cituojamas ministras.

Pokalbio metu JAV valstybės sekretorius pakvietė L.Linkevičių artimiausiu metu susitikti Vašingtone, taip pat dalyvauti koalicijos kovai prieš grupuotę „Islamo valstybė“ ministrų lygio susitikime.

Naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija didelį dėmesį skiria NATO sąjungininkių Europoje išlaidoms gynybai. Lietuva Aljanso nustatytą gynybos biudžeto ribą - 2 proc. bendrojo vidaus produkto - žada pasiekti 2018 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tapsnoja per peti, o mintyse ... "kokie debilai... geri debilai..." :) Sia neitiketina, Vasingtono praregejimo proga, paskelbkime nedarbo diena! ...

Antivat

Antivat portretas
Šūdini vatnikai klyks prieš

kada baigsite .....rusai puola.......pakeiskite plokštelę...

kada baigsite .....rusai puola.......pakeiskite plokštelę... portretas
Kiek galima tas pasakas sekti.......akivaizdus pinigų plovimas.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių