Vėl rengiamos derybos dėl medikų algų

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) ketvirtadienį vėl rengiamos derybos dėl medikų algų.

Šį kartą jose laukiama ir Finansų ministerijos atstovų.

Kaip ir paėjusią savaitę, į susitikimą pakviesti tiek Lietuvos gydytojų sąjungos, tiek naujai kuriamo judėjimo – Lietuvos medikų sąjūdžio – atstovai.

Praėjusią savaitę sutarta, kad A. Veryga su Vyriausybe derins galimybę nuo kitų metų gegužės medikų algas didinti 20 proc., tam panaudojant Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) rezervo lėšas.

„Šios savaitės susitikime bus ir toliau kalbamasi dėl praėjusią savaitę ministro Aurelijaus Verygos su medikais sutartos pozicijos – visų medicinos darbuotojų algas didinti 20 proc. nuo kitų metų gegužės PSDF biudžeto rezervo lėšomis. Tačiau reikėtų paminėti tai, kad Seimas dar negrąžino tobulinti kitų metų PSDF biudžeto projekto. Tad šiuo metu būtų sudėtinga įvardinti tiksliau, kaip tai jame atsispindėtų, nes šių derybų rezultatai priklausys nuo patikslinto kitų metų PSDF biudžeto projekto“, – aiškina SAM.

Lietuvos medikų sąjūdžio iniciatorius Vytautas Kasiulevičius po derybų praėjusią savaitę žurnalistams sakė, kad nepaisant ministro sutarimo su Lietuvos gydytojų sąjunga, naujas judėjimas toliau laikosi reikalavimų didinti atlyginimus 30 proc. nuo sausio. Kol kas neformalus medikų sambūris, pasak V. Kasiulevičiaus, savo reikalavimų pirma sieks per derybas su Seimo nariais, o kaip spaudimo priemonę gali naudoti ir įvairias protesto formas. Skelbti streiko neformalus judėjimas negali.

Sveikatos apsaugos ministerijos skelbtais duomenimis, praėjusiais metais vidutinis mėnesinis gydytojų darbo užmokestis etatui Lietuvoje siekė apie 1368 eurus, slaugytojų – 689 eurus, neatskaičius mokesčių. 2017 metais pirmo pusmečio duomenimis, vidutinis gydytojų mėnesio darbo užmokestis siekė apie 1500 eurų, slaugytojų – 752 eurus, neatskaičius mokesčių.


Šiame straipsnyje: medikaiatlyginimaiderybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Is kur jie traukia tuos vidurkius, dirbu poliklinikoj ant popieriaus 400.10 euru

Pensininke

Pensininke  portretas
Slaugytojos pamiršta po operacijos pajungti lašaline, padoriai uždėti gipsą kad žmogus galėtu laisvai judinti pirštais . Dirba savo darbą blogai ir daktarai ei ne dodi kyši nekreipia į ligoni dėmėsi. Nėra tvarkos prašo tik pinigu.

Goja

Goja  portretas
Ot tai debiliškas mąstymsd. Na ir kas kad sujudo? Kaip ėmė kyšius taip ir ims toliau. O atlyginimų didinimas bus eilinių varguolių sąskaita. Gydytojai lobsta, o jūs ubagai dar labiau juos šerkit.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių