A. Veryga apie reitingus: būtų smagu, kad mane vertintų gerai

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad į politiką ėjo ne dėl reitingų, bet žiūrint iš žmogiškosios pusės, ministras pripažįsta: būtų smagu, jei visuomenė teigiamai įvertintų jo darbą.

„Dvejopas vertinimas, žmogiškas vertinimas - aš esu žmogus kaip ir visi, būtų smagu, kad vertintų gerai. Jeigu žiūrėtume iš darbinio taško, aš ne kartą esu sakęs, kad į šitą poziciją, į politiką ėjau ne dėl reitingų. Ne tam, kad pasirodyčiau, ne tam, kad susirinkčiau balų, taškų“, - antradienį „Žinių radijui“ sakė A. Veryga.

Anot A. Verygos, kas susisiję su visuomenės sveikata ne tik Lietuvoje, bet ir kitose valstybėse, politikai susilaukia daug kritikos. Bet laikui bėgant „žmonės užmiršta, susitaiko, galvoja, kad tai buvo visada“.

„Politikams nebūna labai saldu, jiems tenka susitaikyti su žemais reitingais. (...) Aš tą suprantu, nepriimu asmeniškai ir stengiuosi savo darbą dirbti geriausiai, kaip aš moku ir galiu“, - teigė ministras.

Dvejopas vertinimas, žmogiškas vertinimas - aš esu žmogus kaip ir visi, būtų smagu, kad vertintų gerai.

„Savo studentams esu ne kartą sakęs, kad visuomenės sveikatos srityje pirmiausia gausit kritikos, o po keliolikos metų, kai žmonėms sveikata pagerės, galbūt kas nors ir prisimins tuos padarytus darbus“, - teigė ministras.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ rugsėjo 24-spalio 7 dienomis atliktos apklausos duomenimis, A. Verygą nepalankiai vertina daugiau nei du trečdaliai šalies piliečių.

Šiuo metu net 73 proc. šalies piliečių apie A. Verygą atsiliepia skeptiškai, 20 proc. turi priešingą nuomonę. Pastarąjį mėnesį gyventojų, nepalankiai vertinančių A. Verygą, padaugėjo 4 procentiniais punktais.

Pagal nepalankaus vertinimo reitingą ministrą lenkia tik Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

A. Verygos palankaus vertinimo reitingo smukimas 4 procentiniais punktais sutampa su garsiai nuskambėjusiais skandalais, kilusiais pateikus naują vaikų maitinimo ugdymo įstaigose aprašą bei ministerijos valia į teisėsaugos akiratį įstūmus apie e.sveikatos sistemos spragas viešai pranešusį saugumo ekspertą.


Šiame straipsnyje: Aurelijus Verygareitingai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vasia

Vasia portretas
Serga sūnus 1 tipo diabetu yra aklas, juosteles diagnostines gauna kalbančiam aparatui, niekada nemokėjom priemokų, prie Verygos mokame 34 eurus.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Verygos pastangos dėl lietuvių sveikatos ,,geresnės''nei sovietmečio.Sovietai gerą sveikatą žadėdavo rytoj(šviesiame komunistiniame rytojuje)Veryga žada poryt(neaiškioje porytdienoje.)

blogis

blogis portretas
kai pradesi dirbti sau priklausanti darba ir bus rezultatai data ir bus vertinimas o dabar tik blogiau o gerai vertina tie kurie nebuvo susidure su tavo tupa reforma ir pasekmemis
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių