A. Veryga atkirto į A. Dulkio kritiką: užuot priėmęs sprendimus, ieško būdo atsikalbinėti

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos parlamentaras Aurelijus Veryga atsakė jo siūlymą dėl vienkartinių išmokų mokėjimo vakcinuotis nusprendusiems senjorams sukritikavusiam sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui. „Valstietis“ nepagrįstais laiko ministro argumentus, kad, jeigu siūloma finansinėmis priemonėmis skatinti gyventojus vakcinuotis, išmokos tokiu atveju turėtų būti mokamos ir už dalyvavimą rinkimuose.

„Aš jam pasiūlyčiau pagalvoti prieš komentuojant. Iš tikrųjų, kai žmogui, kuris nesusitvarko su situacija, siūlai sprendimus, ir jis, užuot priėmęs tuos sprendimus, ieško būdo atsikalbinėti“, – ketvirtadienį prieš Seimo posėdį atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, sakė A. Veryga.

„Aš girdėjau tuos pasisakymus, kad gal tada rinkėjams, kurie neina į rinkimus, pasiūlykime. O kaip mes stojome į Europos Sąjungą? Milteliai, alus ir panašūs reikalai, tada niekam nekliuvo skatinimas“, – tęsė jis.

LVŽS frakcijos parlamentaras pabrėžė, kad jo siūlomos išmokos valstybei kainuotų kur kas mažiau negu COVID-19 užsikrėtusių žmonių gydymas.

„Juokas juokais, bet rimtai kalbant apie situaciją, tai tikslas yra paskiepyti senjorus, ir čia nėra kažkoks Lietuvos išradimas. Manau, kad daug pigiau yra paskatinti finansiškai, kad žmonės pasiskiepytų, negu paskui uždarinėti ekonomiką, tuos žmones labai brangiai gydyti ligoninėje ir galų gale juos prarasti. Mes labai galvojome prieš siūlydami“, – tvirtino jis.

Manau, kad daug pigiau yra paskatinti finansiškai, kad žmonės pasiskiepytų, negu paskui uždarinėti ekonomiką.

Politikas taip pat atmetė nuogąstavimus, kad jo siūlymas gali paskatinti dalį žmonių delsti pasiskiepyti, kadangi jie taip pat lauktų, kada bus pradedamos mokėti tokios išmokos. „Valstietis“ pabrėžė, kad, pagal jo siūlomą projektą, išmokas gautų ir dalis tų, kurie nusprendė pasiskiepyti dar iki įstatymo priėmimo.

„Pačiame projekte numatyta, kad ta kompensacija būtų taikoma nuo to momento, kada yra pasiūlytas projektas. T. y. nuo rugpjūčio 16 d., kad tikrai neatsitiktų, kad žmonės lauks, kol bus priimtas įstatymas. Yra saugiklis tam“, – tikino A. Veryga.

ELTA primena, kad A. Dulkys trečiadienį skeptiškai įvertino A. Verygos siūlymą vyresniems nei 65 metų amžiaus žmonėms taikyti finansinio paskatinimo priemones, kad šie aktyviau skiepytųsi nuo COVID-19.

„Visą laiką yra labai svarbu, kuriame etape tokie dalykai yra siūlomi. Asmeniškai manau, kad tai yra labai diskutuotinas klausimas todėl, kad mes čia tada praveriame Pandoros skrynią ir galime pradėti klausti, ar reikėtų mokėti tiems, kurie nenori eiti į rinkimus, ar reikėtų dar už kažką mokėti žmonėms. Visą laiką yra teisingumo jausmo klausimas“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, sakė A. Dulkys.

Tačiau sveikatos apsaugos ministras sutiko, kad pandemijos sąlygomis yra ir daugiau aspektų, kuriais galima diskutuoti dėl tokių siūlymų reikalingumo.

„Šiandien, kada yra pandeminė situacija, kada yra ekstremali situacija ir viskas skaičiuojama valandomis ir kiekviena gyvybė turi savo kainą, be abejo, kad tos diskusijos turi ir kitus aspektus, kai galima kalbėti, kad visuomenė galbūt gali susitaikyti su tuo, jog štai mokėkime kainą, kad tie žmonės nezuikiautų ir jiems visuomenės interesas būtų aukščiau“, – kalbėjo A. Dulkys.

LVŽS šešėlinė Vyriausybė rugpjūčio viduryje pateikė siūlymą skirti vienkartines išmokas vyresnio amžiaus žmonėms, kurie pagal gydytojų rekomendacijas pasiskiepys nuo COVID-19.

Pagal įstatymo projektą, teisę į vienkartinę išmoką, kurios dydis – 100 eurų, 65 metų ir vyresni asmenys įgyja tuomet, jei jie po 2021 metų rugpjūčio 16 dienos pasiskiepija pagal visą vakcinacijos schemą viena iš Europos Sąjungoje registruotų vakcinų nuo COVID-19.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebejimas

pastebejimas portretas
du durniai-priesininkai vienas jau prikrėte nesąmonių, kitas jas tęsia ir nori įrodyti, kad jis protingesnis, abu labu tokie!

eisiu

eisiu portretas
penkis is kart tegu suvaro,ot tai padalyvausiu

muss

muss portretas
A. Dulkys yra labai, labai negeras žmogus. Kaka jis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių