A. Veryga atsakė kritikams: turiu aiškų pavedimą dirbti ir valdyti krizę

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kreipėsi į jo ėjimu pareigas suabejojusią opoziciją.

Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui vadovaujantis ministras teigia, kad opozicija iš neturėjimo ką veikti užtvindo jo vadovaujamą ministeriją klausimais. Todėl, ragina A. Veryga, skepsį jo darbu reiškiantys parlamentarai turėtų apsispręsti, ko iš tikrųjų nori: a, kad jo vedama struktūra atsakinėtų į Seimo narių keliamus klausimus, ar, kad būtų tęsimas darbas stabdant koronaviruso plitimą Lietuvoje.

„Norėčiau kreiptis į tuos pačius parlamentarus. Mes esame užtvindomi įvairiausiais raštais su krūva klausimų. Aš suprantu, kad parlamentarai, ypač opozicijos, neturi ką veikti, kadangi sesija nevyksta, posėdžių nėra: nei komitetų, nei plenarinių posėdžių... Tai iš to neturėjimo ką veikti yra prirašomos paklodės klausimų. Tai susitarkime ir apsispręskime, ar jūs norite, kad mes dirbtume darbą, ar, kad mes visus savo darbuotojus pajungtume nesibaigiančių klausimų atsakinėjimui“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

Tai susitarkime ir apsispręskime, ar jūs norite, kad mes dirbtume darbą, ar, kad mes visus savo darbuotojus pajungtume nesibaigiančių klausimų atsakinėjimui.

Trys opozicinės partijos – konservatoriai, socialdemokratai ir Liberalų sąjūdis – pirmadienį kreipėsi į prezidentą prašydamos peržiūrėti krizės valdymo grupės struktūrą, apsvarstyti jos vadovybės keitimą, taip pat svarstyti galimybę sušaukti išplėstinį Valstybės gynimo tarybos posėdį, į kurį būtų pakviesti ir parlamentinių partijų atstovai.

Vykusioje spaudos konferencijoje oponuojantys valdantiesiems politikai pabrėžė maną, kad  opozicija ir Seimas turėtų būti intensyviau įtraukas į krizės valdymo procedūras.

Atsakydamas į tai, A. Veryga teigė, kad būtų linkęs ateiti į susitikimus su opozicija ir atsakyti į jiems rūpimus klausimus ar pateikti informaciją, kuri viešai neskelbiama.

Visgi ministras pridūrė, kad reikšminga informacija teikiama ir dabar: tiek Sveikatos apsaugos ministerijos, tiek Vyriausybės internetiniame puslapiuose. Todėl, akcentavo jis, opozicija neturėtų tingėti aktualiais klausimais atsakymų pasiieškoti ir pati.

„Prašome nepatingėti ją susirasti patiems“, – teigė ministras.

Galiausiai A. Veryga teigė nematąs reikalo trauktis iš Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo pareigų. Būtent tokią būtinybę pirmadienį vykusioje opozicinių jėgų surengtoje spaudos konferencijoje akcentavo opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis. Nepaisant opozicijos reiškiamo skepsio, teigė ministras, tokį sprendimą turėtų priimti ne jis.

„Dėl traukimosi, šiuos sprendimus priiminėju ne aš, aš turiu aiškų pavedimą dirbti ir situaciją valdyti. Jeigu bus apsispręsta valdymo lygį kelti į aukštesnį, tai tuos sprendimus priiminėsiu ne aš. O tol, kol turiu įgaliojimus dirbti, aš dirbsiu, kas yra man pavesta“, – teigė ministras.

Kartu jis detaliau nekomentavo, ar yra būtinybė sušaukti išplėstinį Valstybės gynimo tarybos posėdį.

„Aš negaliu komentuoti, ką prezidentas turėtų ar neturėtų sušaukti, jis pats tuos sprendimus ir priims, jeigu matys esant reikalingus“, – pabrėžė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis Martynas

Kaunietis Martynas  portretas
Sekmes . stiprybes ir kantrybes ministre . Esate saunuolis .

Jooo

Jooo portretas
Neduok dieve niekam tokio vadovo. Juk jo sukis yra uzdraust uzdaryt panaikit ir nekreip demesio i specialistu patarimus prasymus. Ji reikia pirma hospilizuoti ilgam nuo valstybes zmoniu.

Veryga mirties ministras

Veryga mirties ministras portretas
Va taip mirties ministras užsispyrė išnaikinti tautą! Nori vaistukų, ne še tau špygutę!
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių