A. Veryga: besigydančiųjų nuo alkoholizmo neturi varžyti jokie įrašai

  • Teksto dydis:

Besigydantiesiems nuo alkoholizmo už valstybės lėšas neužtikrinamas anonimiškumas, jie skundžiasi dėl to nebegalintys įsidarbinti. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žada tokią tvarką keisti, skelbia „Lietuvos ryto“ televizija.

Šiuo metu besigydantiems nuo alkoholizmo už valstybės lėšas medicininėje knygelėje paliekamas įrašas apie gydymą, o tai, anot pačių ligonių, jiems vėliau užkerta kelią įsidarbinti.

„Manau, kad tai taps dalimi visos mūsų šios sistemos, kurią dabar dėliojame – ir dėl priklausomybių ligų pertvarkos, tiek dėl psichikos sveikatos centrų geresnio įgalinimo. Tuo pačiu metu spręsime ir šį klausimą, kaip padaryti, kad žmonės, kurie nori gauti pagalbą, savotiškai nebūtų stabdomi įvairiausių įrašų“, – televizijai sakė A. Veryga.

Priklausomybės ligų centro direktoriaus pavaduotoja Aušra Širvinskienė tokią tvarką vadina diskriminacine. Medikai teigia, kad dėl tokių įrašų kai kurie žmonės atsisako gydymo. Galimybė gydytis anonimiškai yra suteikta, tačiau norint tai padaryti tenka papildomai sumokėti apie 80 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vabalas,

vabalas, portretas
tiesa sakant žiūrint į tą klouną rodosi kad tas ponas yra ištikro nesveikas prote ,,susipyko su savo šėšėlių ir kas diena vis stena ir stena žiūri į žmonių sveikatos būkle kaip į kokius alkoholikus visoj lietuvoj ir kito darbo nemato kur pilnos ligoninės vaiku nepilnamiečių nėra vartojas alkoholio visai dar o jau 4 stadijoj vėžio ,o kur mokslo žmonės kurie pasekė aukštus postus suserga vėžio ligomis kokie skaičiai jaunimo nekalbant apie tikrus alkašas kurie ima viska kas yra spiritoto pavydalo, ir tiesa sakant keistas reikalas kaip šitas ponas sutverėjas visa lietuvoj žmonių gyventoju kieki išrado alkoholikais kurie viršija skaičius kas leido šitam blogiui dykaduoniui daryti spaudima varyti ant visu kas kodėl ir dėl kuo, pykta yra žiūrėti į jo snuki aferisto, vyti vyti o neleisti liaudies šmeižti, ir net spiriu į šikna vabalas dvi kojis nėra žodžio baisus padaras,,,,,

Jurga

Jurga portretas
Pasirodo Lietuvoje išnyko visos ligos,liko tik alkoholizmas.Smagu būt,bet kila klausimas,kodėl Verygai rūpi tik geriantys,gal reikia ponui nueiti ì nacionalinią vėżio ligoninę,pasidomėti kiek ten serga žmonių kurie niekada negėrė,ir galų gale užsiimti savo tiesioginėm pareigom.Ijungi žinias,o ten Veryga apie alkoholį.Lietyva ne alkoholikų šalis ir nereika šmeišti ,kiekvieną dieną tas pat,noras pradeda kilti išgert....oi įkalbėsite...

durniu laivas

durniu laivas portretas
dievas dave mums nauju isbandymu su isrinkta valdzia ir sveikatos ministru priesakyje
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių