Viceministras: britų parlamentas dėl „Brexit“ gali balsuoti vasario viduryje

Užsienio reikalų viceministras Albinas Zananavičius trečiadienį pareiškė, kad Jungtinės Karalystės parlamentas vasario viduryje galėtų dar kartą balsuoti dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) sutarties.

„Mes prognozuojame, kad dėl užsitęsusio parlamentinio proceso anksčiausiai antrasis balsavimas dėl sutarties, jeigu prie tokio bus prieita, įvyks maždaug vasario vidury. Taigi aiškumo dar mėnesį nebus“, – Vyriausybės pasitarime sakė A. Zananavičius.

Praėjusią savaitę britų parlamentarai atmetė Vyriausybės ir ES pasiektą sutartį ir taip dar labiau sustiprino nuogąstavimus, kad Jungtinė Karalystė iš bendrijos kovo pabaigoje gali pasitraukti be jokio susitarimo. Tokiam scenarijui rengiasi ir Lietuvos vyriausybė.

Pirmadienį Europai laukus britų Vyriausybės plano „B“, Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) pranešė planuojanti grįžti į Briuselį aptarti pakeitimų „Brexit“ susitarimui, susijusių su apsidraudžiamosiomis priemonėmis dėl Airijos sienos.

„Mūsų vertinimu, tas planas „B“ yra tas pats planas „A“ – parlamentas raginamas balsuoti už suderėtą sutartį. Iš esmės niekas nesikeičia“, – kalbėjo A. Zananavičius.

Pasak jo, po maždaug savaitės turėtų paaiškėti, kokie „Brexit“ scenarijai turi paramą Britanijos parlamente.

Viceministras taip pat pranešė, kad į Lietuvą sausio 29 dieną gali atvykti Europos Komisijos ekspertų misija patarti dėl kylančių pasirengimo „Brexit“ problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių