VMI pradėjo tyrimą dėl „Agrokoncerno“ teiktos paramos

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) vertins „Agrokoncerno“ teiktos paramos teisėtumą.

„Atsižvelgiant į bendrovės prašymą bus atliktos administracinės procedūros, siekiant įvertinti ar teikta ir panaudota parama atitinka labdaros ir paramos įstatymo nuostatas“, – BNS nurodė inspekcija.

Įvertinti paramos teisėtumą prašė pats „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“.

Klausimą dėl milijoninės „Agrokoncerno“ paramos po pertraukos vėl ėmėsi nagrinėti Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).  Išvada buvo parengta dar pernai birželį, tačiau iki šiol liko neapsvarstyta – pirmadienį VRK vėl atidėjo klausimą iki kito posėdžio, kadangi nedalyvavo beveik pusė komisijos narių.

„Agrokoncernas“ išplatino pranešimą, kuriame pažymima, kad į VMI „Agrokoncerno“ vadovybė kreipėsi pati, nes nesulaukta, kol tai padarys VRK. Taip pat tikimasi, kad „visos abejonės dėl paramos teikimo bus išsklaidytos“.

„Bendrovė negali tapti procesų vilkinimo ir politikavimo įkaite, nes viešojoje erdvėje toliau manipuliuojama informacija dėl bendrovės veiklos, klaidinama visuomenė“, - pranešime sako bendrovės vadovas Edgaras Šakys.

2017 metų birželio 14 dieną buvusios VRK kadencijos darbo grupės parengta pažyma, kuri nebuvo pateikta svarstyti visai komisijai.

Paviešinus šį faktą opoziciniai konservatoriai kreipėsi į teisėsaugą dėl dabartinės VRK pirmininkės L. Matjošaitytės veiksmų. Konservatoriai kėlė versiją, esą nuslėpus darbo grupės išvadą dėl „Agrokoncerno“ milijoninės paramos su R. Karbauskiu susijusiems renginiams L. Matjošaitytei atsidėkota VRK vadovės postu. Teisėsauga atsakė nenustačiusi VRK vadovės veiksmuose piktnaudžiavimo požymių.

Pati VRK vadovė šias prielaidas dėl galimo piktnaudžiavimo taip pat neigė. Tuo metu Seimas antradienį svarsto opozicijos inicijuotą nepasitikėjimą ja.

L. Matjošaitytė tvirtina, kad ankstesnės darbo grupės išvada nesvarstyta viešame posėdyje, nes nenustatyta rinkimų įstatymų pažeidimų.

Nors darbo grupė tuomet nenustatė rinkimų įstatymų pažeidimų, jai užkliuvo faktas, kad įvairių renginių, projektų mecenatu, globėju buvo įvardytas R. Karbauskis, o ne paramą suteikę juridiniai asmenys. Suabejota, ar nebuvo pažeistos mokesčių įstatymų nuostatos dėl paramos skyrimo ir siūlyta surinktą medžiagą perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Kaip skelbė naujienų portalas 15min.lt, ankstesnė VRK darbo grupė suskaičiavo, kad su R. Karbauskiu susijusiems renginiams 2013–2016 metais jam priklausantis „Agrokoncernas“ galėjo išleisti per milijoną eurų.


Šiame straipsnyje: VMItyrimasAgrokoncernasparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

BMI

BMI portretas
turetu tirti visu141 buvusiu ir esamu valdzioje ,28 metu 'darba' seime ir uz jo ribu,bet per silpni tokiam darbui.

Įkaskit

Įkaskit portretas
jūs tam Karbauskiui į rūrą.Jau nebežinot ka išsigalvoti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių